izbori

Sean Penn dao podršku Hugu Chavezu

Sean Penn (1)
Reuters/Pixsell
06.08.2012.
u 20:30

Penn se odmaknuo od uloge glumca te vrlo jasno koristi filmsku platformu kako bi iznio lijevo orijentirana stajališta

Predsjednik Venezuele Hugo Chavez odlučno je izjavio kako je pobijedio rak, ali sad je na njemu da pobijedi i protukandidata na jesenskim izborima, 40-godišnjeg Henriquea Caprilesa, i to uz pomoć svog prijatelja, glumca, redatelja i možda ponajviše društvenog kritičara i aktivista Seana Penna. Amerikanac se neočekivano pojavio na Chavezovu nedjeljnom predizbornom skupu na kojem ga je sadašnji predsjednik pozdravio srdačnim riječima: “Dragi moj prijatelju, puno ti hvala što si nas ponovno posjetio.”

Sean, u pratnji argentinskog producenta Fernanda Sulichina, ipak nije održao prigodno slovo okupljenima koji su ga i te kako željeli čuti jer podrška i pojavljivanje zvijezde Hollywooda, američkog establišmenta, iako je Penn zapravo izvan njega, ima simboličko značenje. Podršku Chavezu iskazao je vrlo fizički: prvo ga je prijateljski, onako kako rade muškarci kad ime je neugodno pokazati emocije, bubnuo u rame, a potom ipak i zagrlio. Sean Penn već se prije odmaknuo od uloge običnog hollywoodskog glumca – vrlo jasno je koristio filmsku platformu i ono što uz nju ide – ceremonije, primjerice – kako bi iznio svoja lijevo orijentirana politička stajališta. Vrlo jasan i glasan bio je u osudi tadašnjeg predsjednika Georgea Busha, pomagao za potresa na Haitiju i poplava nakon Katrine. Lani je preko Chaveza pomagao u oslobađanju dvoje američkih backpackera uhićenih u Iranu.

Ključne riječi

Komentara 23

UK
Ugo Kajvez2
20:59 06.08.2012.

Možda ipak u SAD-u ima savijesnih i svijesnih ljudi ..............

TT
The Time of Troubles 1612
21:10 06.08.2012.

Svijet mora pomoci Amerikancima da budu slobodni i da progledaju...slobodu im nitko ne moze nametnuti iz vanka, To ce doci iznutra iz americkog naroda jednog dana kao sto je dosla i pobuna protv Britanije.

RE
@rea
22:00 06.08.2012.

I koliko ga je platio ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije