POSJETIT ĆE I BEOGRAD

Šef CIA nenajavljeno stigao u Sarajevo: Poznat je razlog njegovog posjeta

FILE PHOTO: Lawmakers receive classified briefing on Ukraine, Israel and the Middle East
Foto: NATHAN HOWARD/REUTERS
1/3
20.08.2024.
u 21:17

Potankosti tih razgovora nisu objavljene no lokalni su mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, naveli kako je na dnevnom redu bilo stanje u BiH i sigurnosne prijetnje s kojima se ta zemlja suočava.

Direktor CIA-e William Burns u utorak je nenajavljeno doputovao u Sarajevo gdje se sastao s najvišim političkim i dužnosnicima obavještajnog sektora Bosne i Hercegovine. Burns se, kako je potvrđeno iz službenih izvora, sastao s troje članova Predsjedništva BiH te odvojeno s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) Almirom Džuvom kao i s ministrom vanjskih poslova Elmedinom Konakovićem.

Potankosti tih razgovora nisu objavljene no lokalni su mediji, pozivajući se na neimenovane izvore, naveli kako je na dnevnom redu bilo stanje u BiH i sigurnosne prijetnje s kojima se ta zemlja suočava. Susrete s Burnsom detaljnije je komentirao jedino ministar Konaković.

"Razgovarali smo o procesima u BiH, važnosti NATO-a i europskih integracija, o onome što nas ubrzava i usporava", kazao je nakon susreta s Burnsom Konaković koji je istaknuo kako je posjet direktora CIA-e još jedna potvrda da se američka administracija ozbiljno bavi stanjem u BiH.

Burns nakon posjeta Sarajevu putuje u Beograd, a Konaković kaže kako je to indikator da SAD stanje na zapadnom Balkanu promatraju cjelovito. "I nama je važno da se smiri dijalog između Srbije i Kosova, da se smire neka žarišta, da se okrenemo ekonomiji i budućnosti ove regije a ne stalnim nadmetanjima i nadvikivanjima oko povijesnih činjenica. Sigurno je da američka prisutnost ide i u tom pravcu stabilizacije odnosa u regiji i okretanja na ono što je građanima najbitnije", kazao je Konaković.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Strašne poplave zahvatile Austriju: Bujica povukla ženu pod bus, voda nosila aute

Ključne riječi

Komentara 5

TE
TEUTA
21:47 20.08.2024.

Sjetite se kada je sef CIA posjetio Moskvu.

MA
malimravceo
23:04 20.08.2024.

Ne moze NATO gutati citave Kontinente i praviti monstruma od sebe, to je izuzetno opasna prijetnja za svijet, to je nacizam,okupacija svijeta. Onda i Afrika mora imati svoj vojni savez, sve drzave u Africi, i Azija svoj savez, Rusija, Kina i ostali, da bila ravnoteza u svijetu, a ne da gangsteri naoruzani do zuba prijete svijetu, a da svijet nema tko braniti od njih? Mars tamo na svoje mjesto. NATO se mora vratiti na granice prije '90-ih, a sve zemlje Srednje i Istocne Europa moraju biti neutralne, pod pokroviteljstvom Vijeca sigurnosti UN-a, SVIH - 5 clanica Vijeca, i Zapada i Istoka svijeta, to mora biti neutralna zona, demilitarizirana zona, sve od BiH, Srbije, i sve tamo bivse clanice Varsavskoga Pakta, i Balticke zemlje, i sve tamo do Ukrajine, skupa sa Ukrajinom. SVE ove zemlje moraju biti neutralne, pod pokroviteljsvom UN-a, Vijeca sigurnosti UN-a. A ne NATO pakta. NATO plakt nema blage veze s njima, to je Istocni svijet, a ne Zapadni svijet. Nisu ni Hrvatska ni Slovenija Zapadne zemlje, a kamoli oni. Slaveni nisu Zapadnjaci, Zapadni materijalni svijet, mi smo duhovni svijet, ljudi sa dusom. Zapad nema dusu. Ako te Bog stavio tu gdje te je stavio, stavio te je s razlogom, sve ima svoje zasto.

MA
malimravceo
23:34 20.08.2024.

Drugo: ovaj CIA - to vam je Bidenov CIA, a to su vam globalisti, ovi sto zele uvesti digitalnu diktaturu u svijetu, a to vam je taj ''Green pass'' ( covid putovnice sto ste imali ) a to je u biti POLICIJA sto vas u stopu prati - policijska drzava, vojna hunta, diktatura, u njihovom slucaju nazi/fasisticka diktatura. To su vam logori sto oni prave, iz kohih necete moci izici. Zato oni sire mrznju prema Rusiji, da vas Rusi opet ne oslobode, sada kada oni misle da su okupirali i porobili Europu, i Ameriku isto, a cilj im je citav svijet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije