skrbništvo nad sinom

Šef Vrhovnog suda o slučaju Severine: Nije ona mala i nemoćna ženica. Vjerojatno je najmoćnija u Hrvatskoj

Zagreb: Severina u društvu prijateljica na predavanju Gurudeva Sri Sri Ravi Shankara
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/4
25.01.2024.
u 09:10

"Nije mi simpatično da ona kao majka na taj način govori u javnosti, nije mi to simpatično", objasnio je predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić

Severina je Vrhovnom sudu jučer uputila otvoreno pismo nakon što je Vrhovni sud sud poništio odluku Županijskog suda o zajedničkom skrbništvu nad sinom Aleksandrom, čime se sin automatski vraća ocu Milanu Popoviću, što je izazvalo veliku buru u javnosti. O cijelom slučaju oglasio se čelnik Vrhovnog suda Radovan Dobronić koji je za Index objasnio kako je situacija kristalno jasna, naglašavajući da vještak iskaz mora dati usmeno, a ne pismeno, što je i bio razlog ukidanja presude. 

– Ovaj način na koji se sada o tome govori... Manje-više svaka majka i otac su na te stvari osjetljivi. Ovako se piše jer je to Severina. Nisam tome sklon uopće kad su u pitanju obiteljski sporovi, naročito djeca. Ne znam kako je uopće došlo do toga. Nije mi simpatično da ona kao majka na taj način govori u javnosti, nije mi to simpatično. Treba znatno reducirati pisanje o pitanjima te vrste. Nije osnovano načelno sumnjati u sudske odluke, naročito Vrhovnog suda – objasnio je, dodajući kako Severina ''zlorabi'' javnost. 

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

– Bilo je optužbi da je ona prijetila, ovom-onom, ne znam kome. To nalaže na oprez. Budite sigurni da nitko nije specijalno protiv nje. Nitko tu nije a priori protiv, ali o tom potom. Treba biti oprezniji, ljudi su spremni tvrditi koješta. Zna često drukčije ispasti, istina zna biti neugodna pa neki to ne žele prihvatiti, agresivni su. Ne bih u tom dijelu ništa pisao, na mjestu bilo kojeg medija. Na kraju se utvrdi na sudu, pogreške su moguće, u nekim slučajevima su sistemske – objasnio je.

– Sve je moguće, samo se ona (Severina, op. a.) ne može tu shvaćati malom i nemoćnom ženicom. Ona je vjerojatno najmoćnija u Hrvatskoj, i zato što je jako popularna i zato što je imućna. Ja bih tu bio jako oprezan – mišljenja je Dobronić. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Vrhovni sud objavio zašto Severinina sina vraća ocu

Komentara 37

TU
TutoBruto
09:42 25.01.2024.

Jedino sto je ovdje skandalozno su zene koje smatraju da zena kao zena vise zavrijeduje imati djete od oca. Jedino je skandalozno to da zene misle da su one samo te koje najvise vole svoje djete a ne i ocevi. Skandalozno je to da se zene ponasaju kao da su ocevi neki stranci, nuzno zlo koje treba trpiti.

Avatar Barba
Barba
10:12 25.01.2024.

Žao mi je djeteta. Roditelje ne možeš birati, a njegovima zajedno nedostaje par kubika dasaka u glavi.

MO
morpheous
09:26 25.01.2024.

Uništila je sama sebi život i obitelj i sada su joj svi drugi krivi. Da se manje vucarala po jahtama i brinula o svojoj karijeri i zgrtanju novaca, a više posvetila djetetu i obitelji ne bi ga sada izgubila. Svima je poprilično jasno da kada otac i to još stranac dobije skrbništvo nad djetetom da je u potpunosti nepodobna za skrbništvo. Licemjerna glazbena zajednica sad joj daje podršku, ne pita za dobrobit djeteta, a to cijelo bolesno okruženje uništilo je i nju i većinu ostalih glazbenika. Da žive za obitelj a ne za poroke i jeftin novac ne bi im životi propadali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije