Kućica u cvijeću

Seoska idila Roberta Ljutića, Bandićeva tjelesnog čuvara

'31.08.2011. Zagreb - Robert Ljutic, Bandicev tjelohranitelj obnavlja staru kucu i rekonstrukciju vodinece u ulici Gorscica na samom ulazu u park prirode Medvednica.Photo: Marko Prpic/PIXSELL'
Foto: 'Marko Prpic/PIXSELL'
1/3
05.09.2011.
u 13:00

Imanjem se proteže i potok, koji, kažu upućeni, podiže cijenu zemljištu i nekretninama

U siječnju je predan zahtjev za rekonstrukciju vodenice koji je odobren u listopadu iste godine. Imanje Roberta Ljutića, zamjenika šefa kabineta gradonačelnika, poznatijeg još kao i Bandićeva tjelesnog čuvara, u Gorščici podno Sljemena završeno je.

Krupni radovi na drvenoj kući privedeni su kraju, uređeno je dvorište, prilaz te sjenica i ljetna kuhinja. Neslužbeno doznajemo da Bandićev tjelesni čuvar svoju vikendicu iz snova, koja je tik do ulaza u park Medvednicu, još nije opremio.

Još nema namještaja

– Unutra nema nikakva namještaja – rekao je jedan od radnika kojeg smo zatekli na adresi vikendice.

Imanjem teče potok, uređen je prostor za roštilj, a Robert Ljutić u svome je dvorištu napravio i boćalište. Radnici, njih trojica, uređuju i mlin koji se nalazi uza samu vikendicu.

– Naravno da mu imanjem smije teći potok, ali on na njemu ne smije ništa dirati. To zemljištu ne daje samo plus na vizualnom nego i na financijskom planu. Pa tko ne bi volio imati ovakvu kuću i dvorište – komentira jedan od susjeda Roberta Ljutića.

Podsjetimo, Ljutićev "raj na zemlji" poštene obrise dobio je već početkom ove godine, a cijelo drveno zdanje navodno je gradio Bandićev kum Milan Penava, koji je javnosti dobro znan po preskupim WC-ima na okretištima tramvaja u Dubravi i Dupcu.

Koliko je često Ljutić na svome imanju, radnici nisu željeli otkriti, na lavinu pitanja zatvorili su ogradu na mostu i zamolili nas da odemo iz Gorščice.

Čim se vikendica počela graditi, susjedi i vikendaši počeli su sa špekulacijama – pravi vlasnik zapravo je sam gradonačelnik Bandić jer si "obični" građanin takvo nešto ne može priuštiti, prišaptavali su novinarima. Ipak, cijelo imanje upisano je na ime zamjenika šefa kabineta Ljutića, on je, dapače, jedini vlasnik.

– Upisani su potok, mlin i livada. Vlasnik je Robert Ljutić koji se upisao po udjelima – potvrdili su u gruntovnici.

Susjedi se smiju i kažu da je Ljutić izabrao savršenu lokaciju jer u šumi odmah uz imanje ima divljači koliko hoće pa može u lov.

Sve "čisto" u papirima

– Za rekonstrukciju vodenice i građevine s jednom etažom u kojoj se nalazi prostor za mljevenje, spremnik i mlinarova soba zahtjev je predan 16. siječnja 2009. godine, a rješenje o uvjetima građenja izdano je 27. listopada iste godine – odgovorili su pak iz Gradskog ureda za prostorno uređenje.

Bajkovito imanje izaziva zavist među susjedima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije