NIŠTA OD POSJETA KINESKOM KOLEGI

Sergej Lavrov krenuo u Kinu pa se avion na pola puta okrenuo i vratio u Moskvu, svi se pitaju zašto

Russia's Foreign Minister Lavrov and Kyrgyzstan's Foreign Minister Kazakbayev meet in Moscow
Foto: POOL/REUTERS
1/4
17.03.2022.
u 08:58

Iako nije poznato zašto Lavrov nije otputovao u Kinu, sumnja se kako Peking ipak nije želio primiti ruskog ministra ili mu je Putin naredio da se vrati

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u četvrtak je krenuo posjetiti svoga kolegu u Kinu, no usred leta iznad Sibira, zrakoplov se okrenuo i vratio u Moskvu. 

Iako nije poznato zašto Lavrov nije otputovao u Kinu, sumnja se kako Peking ipak nije želio primiti ruskog ministra ili mu je pak Putin naredio da se vrati, piše njemački Bild. 

Naime, dan ranije Vladimir Putin je najavio kako će s invazijom u Ukrajini ići do kraja te je optužio Zapad da želi uništiti njegovu zemlju i raskomadati je. 

VIDEO Rusi pogodili stambene zgrade u Kijevu i Harkivu. Stanovnici Mariupolja: Tamo je pakao.

Nakon toga je američki predsjednik Joe Biden obećao Ukrajini velike isporuke vojne pomoći, oružja i opreme vrijedne gotovo milijardu dolara. 

Inače, danas je 22. dan ruske invazije na Ukrajinu. U svom noćnom videoobraćanju ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nazvao je Rusiju terorističkom državom. Ujedinjeni narodi su do sada potvrdili smrt 729 civila u ruskoj invaziji na Ukrajinu iako se očekuje da je stvaran broj daleko veći. Jučer su ruske snage pogodile kazalište u gradu za koje se smatralo da se u njega sklonilo više od 1000 ljudi.  

U glavnom gradu Kijevu jedna osoba je preminula, a tri su ozlijeđene nakon što je stambena zgrada pogođena ostacima oborenog projektila. Spasioci tragaju za ljudima koji bi mogli ostati zarobljeni pod ruševinama, kaže ukrajinska državna služba za hitne slučajeve. U Černihivu je navodno u ruskom granatiranju ubijeno 13 ljudi koji su čekali u redu za kruh. 

Ključne riječi

Komentara 39

RO
ronyday
09:33 17.03.2022.

Teško će se više lavrov odlučivati na putovanja izvan rusije jer i on je već na listi traženih ratnih zločinaca.

DU
Deleted user
09:41 17.03.2022.

Kinezi kao uvijek igraju na sigurno. Cekali su 3 tjedna da vide odakle vjetar pobjede puse. Sad se lagano okrecu od gubitnika koji ostaje sve izoliraniji. Proracunati Kinezi ce na oslabljenu Rusiju uskoro navaliti kao hijene.

Avatar southman
southman
09:34 17.03.2022.

Kinezi rekli " Njet " !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije