detalji tragedije u novom sadu

Šesteročlana obitelj poginula u strašnom požaru: Dvogodišnje dijete pronađeno je u majčinu zagrljaju

Foto: Društvene mreže
1/4
23.08.2024.
u 13:15

Preliminarna istraga sugerira da je požar najvjerojatnije uzrokovan skuterom priključenim na elektromrežu, a srpski mediji objavili su prve fotografije s mjesta nesreće

U noći s četvrtka na petak, oko 2 sata, u naselju Salajka u Novom Sadu izbio je teški požar na uglu ulica Đorđa Dere i Davida Rackovića. U toj strašnoj tragediji život su izgubili Danijel A., njegova partnerica Maja S. i njihovo četvero maloljetne djece, u dobi od 2, 4, 5 i 7 godina. Obitelj je preminula zbog gušenja dimom, a požar je u potpunosti uništio njihov dom.

Naime, svih šestero smrtno stradalih spavali su u jednoj prostoriji kuće, a prema prvim informacijama, uzrok smrti je gušenje, piše Blic. Najmlađe dijete je nedavno napunilo tek dvije godine. "Ona je nađena u majčinom naručju nakon požara", rekli su svjedoci. Pripadnici Uprave za izvanredne situacije, uz pomoć devet vatrogasaca i dva vatrogasna vozila, uspjeli su ugasiti požar.

Policija i javni tužitelj proveli su očevid na mjestu tragedije. Preliminarna istraga sugerira da je požar najvjerojatnije prouzročen skuterom priključenim na elektromrežu, a srpski mediji objavili su prve fotografije s mjesta nesreće, gdje je tragično život izgubila cijela obitelj. Otac majke koja je tragično izgubila život bio je prvi susjed obitelji i s drugim susjedom pokušao je spasiti obitelj iz zapaljene kuće. Unatoč njihovim hrabrim naporima, vatra je bila previše razorna. Koristeći sjekiru i macolu, nastojali su probiti zid kako bi došli do članova obitelji zarobljenih unutar buktinje, no nažalost, šestočlanoj obitelji nije bilo spasa.

POVEZANI ČLANCI:

"Tijela nastradalih prenesena su u Centar za sudsku medicinu radi obdukcije, a pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti tragičnog događaja", rekao je ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić. "Vidio sam da gori, počeo sam ih dozivati, ali nisu me čuli", objasnio je prvi susjed obitelji u naselju Salajka.

>> VIDEO Islandski vulkan ponovno erumpira: Užarena lava i dim obasjali nebo iznad Reykjanesa

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Asterix
Asterix
13:26 23.08.2024.

Mučno za čitati. Dovoljno je objaviti vijest, eventualno još jednu nakon zaključenja istrage. Sve preko toga je neukusno.

MA
Mariooo
13:50 23.08.2024.

Grozno grozno kroz šta neki ljudi prođu. Ne imati mogućnost spasiti barem svoje dijete. Užas!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije