IZ MINUTE U MINUTU

Strava u Novom Sadu: U velikom požaru poginula šesteročlana obitelj, tragediju izazvala baterija skutera

Foto: Nikola Bilić/Telegraf.rs
1/7
23.08.2024.
u 10:32

U požaru koji je izbio oko 2:30 ujutro u Ulici Đorđa Dere u naselju Salajka u Novom Sadu, u Srbiji, poginula je obitelj s četvero djece.

  • Obitelj s četvero djece preminula u požar unutar svog doma u Novom Sadu 
  • Svo četvero djece je maloljetno
  • Susjed i otac preminula pokušali su probiti vrata, ali nisu uspijeli
  • Sumja se da je uzrok baterija skutera 

 

Tijek događaja pratite uživo:

10:30 -  >>> FOTO Požar u Novom Sadu

1/6

9:16 -  Šest je osoba, među kojima četvero djece, smrtno stradalo u Novom Sadu u noćašnjem požaru koji je kako se sumnja izazvala baterija skutera, objavili su u petak regionalni mediji u Vojvodini.

Potpredsjednik vlade Srbije i ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u požaru u Novom Sadu tragično nastradalo šest osoba, među kojima i četvero djece uzrasta od dvije do sedam godina.

Pretpostavlja se da je riječ o članovima obitelji koja je živjela na toj adresi, D. A. (29), M. S. (23), E. A. (7), S. S. (5), D. A. (4) i L. A. (2), navode mediji.

"Sumnja se da je požar izazvao skuter koji je bio priključen na elektromrežu. Tijela nastradalih prenijeta su u Centar za sudsku medicinu, radi obdukcije, a pripadnici ministarstva unutarnjih poslova intenzivno rade na utvrđivanju svih okolnosti ovog tragičnog događaja", dodao je Dačić.

Liječnica Nikolina Marić iz Hitne pomoći za portal 021.rs je rekla da su oni intervenirali po pozivu u 2.45h i da nisu mogli ništa napraviti, osim da konstatiraju smrt kod više osoba.


9:00 - Otac nastradale žene, koji živi odmah pored, samo zid ih dijeli, čuo je zapaljenje, istrčao je van, razvalili su vrata, ali nisu uspjeli, vatra je bila prevelika. Pokušali su i s druge strane probiti zid kako bi spasili svoje najmilije, ali nažalost, nisu uspjeli. Sjekirom čekićem su pokušavali probiti zid kako bi obitelj izvukli iz plamena, ali nažalost, obitelji nije bilo spasa, piše Nova.rs.  


8:10 -  Sumnja se da je požar izbio zbog električnih instalacija, odnosno električnog bicikla koji je bio na punjaču.  


8:00 - Vatru je prvi primijetio susjed obitelji koji je pokušao probuditi i pomoći im, no nije uspio, pa je pozvao vatrogasce. - Vidio sam da gori, počeo sam ih zvati, ali me nisu čuli – ispričao je za Telegraf.rs 


U požaru koji je izbio oko 2:30 ujutro u Ulici Đorđa Dere u naselju Salajka u Novom Sadu, u Srbiji, poginulo je šest osoba. Prema prvim informacijama stradala je obitelj, a pretpostavlja se da je među poginulima bilo četvero dece, piše Telegraf.  

Glasnogovornik hitne pomoći je potvrdio da su intervenirali noćas oko 2 sata i 54 minute, no točan broj stradalih je još uvijek teško utvrditi. U tijeku je očevid, a uzrok požara bit će utvrđen nakon istrage.

Podsjetimo, prije točno 12 godina, požar u novosadskom noćnom klubu Conrast odnio je šest mladih života koji su bili u izlasku. Kada su vatrogasci stigli, plamen je već bio u punom razmahu, a tijela žrtava pronađena su u toaletu. Prema riječima vatrogasaca, žrtve su već bile mrtve zbog guste količine dima prije njihova dolaska.

VEZANI ČLANCI: 

 

Ključne riječi

Komentara 3

PO
poluprovokator
08:43 23.08.2024.

Oprez svima. El.bicikle, romobile i sl čuvajte na 50% kada dulje stoje. Ako imate uvjeta neka se pune i stoje u prostoru gdje se plamen neće proširiti i nema drugih zapaljivih stvari u krugu bar 5m.

DI
dino85
08:43 23.08.2024.

Ovakvih slučajeva će svakim danom biti sve više i više, onda će osiguravajuća društva vršiti pritisak na vladu, i evo nam na vratu protivpožarnih prostorija, koje će morati imati svaka kuća, jer ako se zapali a bi nemate idgovarajuću prostoriju neće vam biti isplaćena šteta.

Avatar MarkoHR
MarkoHR
15:53 23.08.2024.

Apel svima, izvucite pouku iz ovog članka i ove tragedije! Baterije el. vozila su vrlo opasne i lako može doći do požara. Najgore je to što se ljudi sami upuštaju u "obnovu" takvih baterija, a za to nemaju ni potrebnog alata, ni znanja. Te baterije mogu same od sebe planuti zbog separatora, membrani koja dijeli anodu od katode. U slučaju da se one preko membrane dotaknu, nastaje kratki spoj koji tali i na kraju pali membranu. Kakvu membranu? Običnu plastičnu. Dovoljno je samo da se baterija pregrije zbog neispravnog punjača, i vi imate zapaljivu bombu u kući!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije