NOVE NAPETOSTI

Seul započeo vojne vježbe, Sjeverna Koreja poslala ozbiljno upozorenje ispaljivanjem topničkih granata

South Korean and U.S. troops conduct joint river-crossing exercise, in Yeoju
Foto: KIM HONG-JI/REUTERS
1/3
19.10.2022.
u 06:54

Južna Koreja izvodi vježbe Hoguk, koje su posljednje u nizu vježbi u kojima sudjeluju Sjedinjene Države i Japan.

Sjeverna Koreja kasno u utorak ispalila je topničke granate na svoju istočnu i zapadnu obalu, nakon što je Seul započeo godišnje obrambene vježbe jačanja sposobnosti odgovora na nuklearne i raketne prijetnje sa sjevera, priopćila je južnokorejska vojska.

Sjeverna Koreja je oko 22 sata (13:00 GMT) ispalila stotinjak granata u more sa svoje zapadne obale i još 150 u more sa svoje istočne obale, navodi se u priopćenju Združenog stožera vojske Južne Koreje u srijedu.

Sjeverna Koreja je kasnije priopćila da je paljba bila osmišljena kako bi poslala "ozbiljno upozorenje" Južnoj Koreji zbog njezina ispaljivanje topničkih granata.

Južna Koreja izvodi vježbe Hoguk, koje su posljednje u nizu vježbi u kojima sudjeluju Sjedinjene Države i Japan.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije