Jubilej

Šezdeset godina Društva ekonomista Slavonski Brod

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/2
23.04.2014.
u 23:39

Brojnim predavanjima, tematskim tribinama i okruglim stolovima s različitim gospodarskim temama kroz dugi niz godina djelovanja,​ Društvo je široj javnosti približavalo aktualnu gospodarsku problematiku

Ekonomisti Brodsko-posavske županije ​proslavili su dva značajna jubileja. Prije 60 godina osnovano je  Druš​tvo​ ekonomista Slavonski Brod​, a ​po uzoru na osnivanje i rad Hrvatskog društva ekonomista, prije 20 godina​, točnije 24. travnja 1994. ​osnivaju Hrvatsko društvo ekonomista ​-​ Ogranak za Brodsko-posavsku županiju ​.​ 

Društvo kao ​strukovna udruga okuplja ekonomiste različitih gospodarskih specijalnosti, poduzetnike, bankare, menagere, ​ računovođe i financijske djelatnike, s osnovnim ciljem da svoja znanja, stečena iskustva i vještine upotrijebe u cilju boljitka i zajednice. Brojnim predavanjima, tematskim tribinama i okruglim stolovima s različitim gospodarskim temama kroz dugi niz godina djelovanja,​ Društvo je široj javnosti približavalo aktualnu gospodarsku problematiku, te nudilo moguće načine rješavanja problema kojima je učestalo izložena i opterećena naša gospodarska stvarnost.

- Svjesni smo činjenice teškog gospodarskog stanja Brodsko-posavske županije, koje je u istom ili sličnom lošem stanju ostalih slavonskih županija, ali nažalost lošeg stanja i u gospodarstvu Republike Hrvatske. Izlazak iz krize i recesije još uvijek nije ni započeo.

Očekivanja brzog prevladavanja gospodarske krize su izostala. Očekuje nas razdoblje u kojem treba riješiti brojne nagomilane probleme koji nas godinama opterećuju i za koje još uvijek ne postoji konsenzus između ekonomske znanosti i aktualne politike, bez obzira o kojim je strankama riječ. Samo jedinstvom struke i politike u rješavanju problema biti će moguće zaustaviti, riješiti i prevladati ovo katastrofalno loše stanje u gospodarstvu, te dati nadu, vjeru i perspektivu naraštajima koji dolaze - istaknuo je na svečanosti u županijskoj vijećnici Zdenko Bešlić, predsjednik Društva ekonomista Slavonski Brod.

>> Pad cijena brine MMF, bankari EU i HNB još ne vuku poteze

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije