NASTAVLJA SE LUDA UTRKA

Shizofreno stanje na bojištu: Ni Rusija ni Ukrajina ne povlače jedinice, pokrenut i masovni napad na Moskvu

Napad na Moskvu
Screenshot/Twitter
01.09.2024.
u 12:02

Gradonačelnik Sergej Sobjanin izvijestio je na Telegramu da su krhotine dronova pale na periferiju Moskve. Ministarstvo obrane u Moskvi objavilo je da je 158 ukrajinskih dronova presretnuto noću iznad 15 različitih ruskih regija

Ukrajinski vrhovni zapovjednik Oleksandr Sirski rekao je u nedjelju da je situacija "teška" zbog ruskog glavnog napada koji je usmjeren na istočnu Ukrajinu, ali da se sve potrebne odluke donose. Sirski nije dao točnu lokaciju glavne ruske ofenzive, ali ranije su i on i predsjednik Volodimir Zelenskij rekli da ruske snage ciljaju strateški važan grad Pokrovsk.

"Situacija je teška zbog neprijateljskog glavnog napada. Ali sve potrebne odluke na svim razinama donose se bez odgode", objavio je Sirski na aplikaciji za razmjenu poruka Telegram. Sirski je prošlog tjedna rekao da je proveo nekoliko dana na istočnoj bojišnici blizu Pokrovska i opisao je borbe kao "iznimno teške".

Rusija, koja je od početka invazije u veljači 2022. zauzela dijelove istočne Ukrajine, nastavlja napredovati u teškim borbama. Taj napredak se nastavio nakon što je Ukrajina 6. kolovoza iznenada napala rusku regiju Kursk, očito s ciljem preusmjeravanja ruskih resursa i jačanja položaja Kijeva u svim budućim pregovorima.

S druge strane, masovni ukrajinski napadi dronovima pogodili su rafineriju u Moskvi i dvije elektrane, prema ruskim izvješćima u nedjelju. U rafineriji Kapotnja koja se nalazi u jugoistočnoj četvrti Moskve izbio je požar, ali su ga vatrogasne ekipe nakon nekog vremena uspjele staviti pod kontrolu, javlja državna novinska agencija TASS. Službeno su potvrđeni napadi na elektranu na južnom rubu Moskve i na elektranu u regiji Tver oko 100 kilometara sjeveroistočno od metropole. Ruski mediji objavili su na internetu nepotvrđene videosnimke koje upućuju na to da gore i ta dva postrojenja.

VEZANI ČLANCI:

Gradonačelnik Sergej Sobjanin izvijestio je na Telegramu da su krhotine dronova pale na periferiju Moskve. Ministarstvo obrane u Moskvi objavilo je da je 158 ukrajinskih dronova presretnuto noću iznad 15 različitih ruskih regija. Broj se ne može neovisno potvrditi, ali to je najveći do sada prijavljeni broj ukrajinskih bespilotnih letjelica.

Ruske snage izvršile su invaziju na Ukrajinu prije dvije i pol godine po nalogu predsjednika Vladimira Putina. Rusija je također velikim dijelom uništila ukrajinske elektrane svojim dalekometnim oružjem, koje Ukrajina nema. Ukrajina se brani velikim brojem dronova koji napadaju ruska industrijska postrojenja.

FOTO Luksuzno zdanje koja će promijeniti izgled Šibenika: Početna cijena 7000 eura, iza svega stoji bogati Ukrajinac

Napad na Moskvu
1/33
Ključne riječi

Komentara 60

Avatar anti azovac
anti azovac
15:06 01.09.2024.

Neštio ukrima ne cvetaju ruže. STRAVIČNI PODACI: Ukrajinci za 7 dana izgubili 16.910 vojnika, Rusi uzeli Karlovku i pola Selidova, zašli u Mirnograd. ORUŽANE snage Ukrajine su između 24. i 30. Avgusta izgubile su 16.910 vojnika i oficira u zonizoni Specijalne operacije . Ukrajinci pretrpeli najveće gubitke u zoni odgovornosti grupe trupa Jug – 4.840 ljudi. Zatim u zoni odgovornosti grupe snaga Sever – 3.580 boraca. Tokom istih sedam dana Rusima se predalo 58 ukrajinskih vojnika. Ranije je saopšteno da su u Kurskoj oblasti ukrajinske snage izgubile preko 7,8 hiljada vojnika.

GN
GNKDZ1986
22:22 01.09.2024.

Komšije vidno nervozne jasno je odmah da rusima ne piše se dobro iako nisam nešto pratio ali koliko na brzinu vidim neki vatrometi u Rusiji ...hoće to kada je doba narodnih veselja.

GU
Gusar93
12:12 01.09.2024.

Na posustaju Ukrajinci,naprotiv udaraju duboko u Rusiju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije