PRATITE NA VEČERNJEM

UŽIVO Plenković: Primorac je čovjek koji će vratiti civilizirani dijalog u političku kulturu Hrvatske

Šibenik: Opći sabor HDZ-a
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/15
Autori: Hina, Večernji.hr
20.10.2024.
u 12:34

HDZ će u nedjelju, 20. listopada, u Šibeniku održati XXI. Opći sabor na kojem će se usvojiti izmjene i dopune Statuta te izabrati 21 člana Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora

  • U Šibeniku se održava XXI. Opći sabor HDZ-a
  • Sadržaj skupa: usvajanje izmjena i dopuna Statuta stranke, izbor 21 člana Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora
  • Očekuje se oko 1500 izaslanika
  • Predsjednik Vlade i HDZ-a, Andrej Plenković, podnijet će izvješće o radu stranke

Tijek događaja:

12.30 - Za govornicu je stupio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković: "Izuzetno mi je drago da je današnji sabor posvećen i kandidaturi Dragana Primoraca, molim da ga još jednom nagradimo aplauzom. Hvala ti Dragane na izloženom političkom programu i inspirativnom govoru, kada te izabere, Hrvatska može biti sigurna da će imati predsjednika koji poštuje hrvatski Ustav, koji poštuje Dan državnosti, vladavinu prava. Koju Hrvatsku čvrsto sidri uz zapadni krug naših saveznika i partnera. I čovjeka koja će vratiti civilizirani dijalog u političku kulturu Hrvatske."


12.00 - Dragan Primorac, kandidat za predsjedničke izbore kojeg podržava i HDZ govori na saboru HDZ-a: Hvala Hrvatskoj demokratskoj zajednici, najvećoj stranci u povijesti Hrvatske. Takli ste moje srce ulaskom u ovu dvoranu. Poseban pozdrav upućejm predsjedniku HDZ-a Andrej Plenković koji već osam godina stranku vodi iz pobjede u pobjedu i koji vodi Hrvatsku u društvo najrazvijenijih država Europe i svijeta. Hvala ti Andrej na tom od svih nas koji ljubimo i volimo domovinu Hrvatsku. Hrvatska se voli poštivanje svakog čovjeka, a Zoran Milanović to nije činio, i zato mu je vrijeme da ode. Milanoviću, zašto se sad javljaš kad ionako za 2 mjeseca više nećeš biti predsjednik, poručuje Primorac.


11.35 - Govorio je i glavni tajnik HDZ-a Krunoslav Katičić: - Ulažemo i u našu infrastrukturu.  Puno toga ulažemo pa i u obnovu naše središnjice. Samo par riječi o financijama. Imamo  besprijekorne financije. Nemamo nikakvih primjedbi, konsolidirani smo, možemo odgovoriti svim izazovima koji se pred stranku stave. Imamo kontinuirani rast prihoda nad rashodima. Možete biti ponosni na sve nas skupa. Stoga, molim da pustite ovaj film o obnovi središnjice stranke.  To je obnova središnjice, bit ćemo svi ponosni. Bit će to do dom HDZ-a onako kako je to htio Tuđman, poručio je Katičić. 


11.00 -  Predsjednik hrvatske građanske inicijative i zastupnika u skuptšini Crne Gore Adrijan Vuksanović:   "Uvijek mi je zadovoljstvo doći na sabor HDZ-a, a ovo mi nije prvi puta. Uvijek taj događaj doživljam kao blagdan zajedništva. 
Posebno sam zahvalan premijeru Plenkoviću, prvi put sam došao kod njega 2016. kad sam bio na listi hrvatske inicijative, htio sam se fotografirati s njim. Nakon moje 3. rečenice je rekao 'vas treba podržati'. I tako je bilo do dana današnjeg, imamo njegovu potporu i potporu svih institucija Republike Hrvatske. Hrvati u Crnoj Gori žive jedan poseban društveno politički trenutak. Na čelu skupštine nam je čovjek koji ima službenu titulu četničkog vojvode i koji kaže da je Putin njegov predsjednik...

Vukasnović je potom napravio i mali gaf u svom govoru spomenuvši pogrešnog predsjednika. Više o tome pročitajte OVDJE


10.40 - Puštena je video poruka Manfreda Webera iz njemačkog CSU-a i predsjednik Europske pučke stranke "HDZ je EPP u Hrvatskoj. Sada je na nama da isporučimo i opravdamo očekivanja građana. Da učinimo našu Europu sigurnijom i naprednijom."

10.25 - Hrvatski premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na početku XXI. Općeg sabora HDZ-a je rekao: "Posebno pozdravljam Dragana Primorca, HDZ je uz tebe i očekujemo pobjedu!"

10.15  - Sada se izvodi hrvatska himna, a potom je zatražena minuta šutnje za sve poginule branitelje i civile u Domovinskom ratu

10.12 - Početak sabora malo kasni, ali u ovim trenucima čuje se pjesma "Eye of the Tiger" koja je već postala redovita na velikim skupovima HDZ-a i Andreja Plenkovića što bi trebalo značiti da će skup ubrzo početi. 

09:00 U Šibeniku se održava XXI. Opći sabor HDZ-a

HDZ će u nedjelju, 20. listopada, u Šibeniku održati XXI. Opći sabor na kojem će se usvojiti izmjene i dopune Statuta te izabrati 21 člana Predsjedništva i 40 članova Nacionalnog odbora. Također, na stranačkom Saboru, na kojem će biti oko 1500 izaslanika, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković podnijet će izvješće o radu stranke.

VEZANI ČLANCI:

Izmjenama i dopunama stranačkog Statuta povećat će se broj biranih članova Predsjedništva HDZ-a, kojih se do sada biralo 10, a od sada će ih biti 21. Pri tome će na Općem saboru kriterij biti da po jedan član bude izabran iz svake županije i Grada Zagreba, a kandidature za članove Predsjedništva morat će biti podržane s najmanje 10 posto, odnosno 178 potpisa od ukupnog broja članova Općeg sabora.

FOTO Plenković je prije osam godina prvi put sjeo u premijersku fotelju, pogledajte koliko se od tada promijenio

Šibenik: Opći sabor HDZ-a
1/53
Ključne riječi

Komentara 20

Avatar istovari
istovari
12:25 20.10.2024.

Vito Corleone i famiglia....

Avatar IvanR
IvanR
11:57 20.10.2024.

Treba imati obraz i uci u tu ekipu.

SI
siskic
12:25 20.10.2024.

Koja fina družina? Daleko im kuća bila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije