UPOZORENJE KORISNICIMA

Sigurnosna obavijest korisnicima inzulinskih pumpi: Obratite pažnju na ovo

Kontrola še?erne bolesti, ilustracija
Foto: Jens Kalaene/DPA
1/2
17.10.2024.
u 12:08

U Hrvatskoj je do sada zaprimljeno nekoliko prijava štetnih događaja vezanih uz ove pumpe, bez fatalnih ishoda ili ozbiljnih posljedica za pacijente

Korisnici inzulinskih pumpi MiniMed 600 i 700 trebaju obratiti pažnju na svoj uređaj ako je pao, udaren ili je na njega na bilo koji način djelovala fizička sila jer mu to može skratiti trajanje baterije. HALMED je, naime, od tvrtke Medtronic B.V. zaprimio sigurnosnu obavijest o upozorenjima i savjetima o statusu baterija prilikom korištenja inzulinskih pumpi MiniMed 600 i 700.

"Tvrtka Medtronic Minimed utvrdila je mogućnost oštećenja električnih komponenti u određenim pumpama koje su pale, udarene ili bile pod utjecajem fizičke sile, što može dovesti do smanjenog trajanja baterije i pojavljivanja upozorenja o preostalom trajanju baterije koje može biti kraće od onog navedenog u Korisničkom priručniku. Korisnike se obavještava o situacijama povezanima sa smanjenim trajanjem baterije uz moguće prijevremeno zaustavljanje isporuke inzulina, a ujedno ih se savjetuje da prate upozorenja povezana sa statusom baterije te da uvijek nose dodatni set baterija", upozorava HALMED.

U Hrvatskoj je do sada zaprimljeno nekoliko prijava štetnih događaja vezanih uz ove pumpe, bez fatalnih ishoda ili ozbiljnih posljedica za pacijente, ali se ne može sa sigurnošću utvrditi da je navedena sigurnosno-korektivna radnja povezana sa zaprimljenim prijavama štetnih događaja.

VEZANI ČLANCI:

Za sva dodatna pitanja pacijenti se mogu obratiti distributeru, tvrtki MediLigo d.o.o., na broj telefona +385 91 1600 502 ili e-adresu:  info@mediligo.hr.

GALERIJA Pogođena zgrada u Bejrutu, više preminulih

Kontrola še?erne bolesti, ilustracija
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije