NOVA PROVOKACIJA

Sjeverna Koreja ispalila novi projektil u Japansko more. Tillerson: Nemamo više komentara

Koreja
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
05.04.2017.
u 07:10

"Potvrđeno je da je Sjeverna Koreja lansirala još jednu balističku raketu. SAD su dovoljno govorile o Sjevernoj Koreji i nemamo više komentara", kazao je američki državni tajnik

Sjeverna Koreja je ispalila novi balistički projektil u Japansko more, objavilo je ministarstvo obrane Južne Koreje.  

Ispaljivanje rakete potvrdili su i američki vojni izvori, navodeći da se radilo o balističkoj raketi srednjeg dometa KN-15, poznatija kao Pukguksong-2. Raketa je ispaljena iz vojne baze pokraj sjevernokorejskog grada Sinpoa, a pala je nakon devet minuta od lansiranja u more.

To je nova sjevernokorejska provokacija uoči razgovora američkog i kineskog predsjednika Donalda Trumpa i Xi Jinpinga krajem tjedna. Prije dva tjedna Pjongjang je neuspješno pokušao lansirati raketu istog dometa. 

"Potvrđeno je da je Sjeverna Koreja lansirala još jednu balističku raketu. SAD su dovoljno govorile o Sjevernoj Koreji i nemamo više komentara", kazao je američki državni tajnik Rex Tillerson.

Komentara 3

DU
Deleted user
12:35 05.04.2017.

A vojne vjezbe,S.Koreja-Japan-Amerika,ispred S.Koreje,to je "humanitarna vjezba",naucice njih debeli pameti,davno bih oni njega razbucali kao i Irak,ili Libiju,ali znaju dace dobit po usima i to debelo,a da ni je tako on bih davno bio okupiran od amerike.

DA
Dada24
16:59 05.04.2017.

Mali debeli ima m'da. Pa treba neko

RO
Rocky15
11:01 05.04.2017.

šta čekate ameri šaljite raptore F-22 i rješite debeljka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije