RODOM IZ BIH

Skandal u Švicarskoj: Izrešetala plakat Marije i Isusa, a zatim morala dati ostavku

Screenshot/X
10.09.2024.
u 11:58

Švicarski mediji su objavili da je Ameti rođena u današnjoj Bosni i Hercegovini, a u Švicarsku je došla s roditeljima kao izbjeglica 1995. godine

Potez švicarske političarke Sanije Ameti, koja je, vježbajući pucanje, izrešetala sliku Bogorodice s Isusom, obišao je svijet i naišao na glasno protivljenje. Mladež desničarske Švicarske narodne stranke odmah je protiv Ameti podnijela kaznenu prijavu zbog kršenja slobode vjere i bogoslužja, prenijeli su jučer iz stranke, a sličan potez najavio je i Nicolas Rimoldi, osnivač Mass-Voll pokreta.  

Švicarski dnevnik Blick izvijestio je javnost o slikama koje je Ameti objavila na Instagramu u nedjelju, a nakon toga nije trebalo dugo da se i 32-godišnja političarka javi i odgovori na kritike. Obrisala je slike i zatražila oprost te rekla kako nije bila svjesna što je učinila, ali tu priča nije završila. 

Ameti je podnijela ostavku na mjesto vodstva Zelenih liberala u Zürichu, a prema izvješću švicarske javne televizije SRF, stranka razmatra opciju isključenja Ameti. “Po mišljenju vodstva stranke, daljnje članstvo Sanije Ameti u Zelenim liberalima naštetilo bi ugledu stranke. Kako bi se spriječila daljnja šteta, stranka zahtijeva da se odmah pokrene postupak isključenja”, priopćila je stranka.

VEZANI ČLANCI:

Podsjećamo, Ameti je za svoj pucački trening iskoristila katalog aukcijske kuće Koller s prikazom Marije s malim Isusom u naručju, a zatim i objavila dvije slike na svom Instagram profilu. Na slikama se vidi dvadesetak rupa od metaka. Kasnije je Ameti rekla kako je slučajno imala upravo taj umjetnički katalog kod sebe i kako nije obraćala pozornost na vjerski sadržaj slike. 

Švicarski mediji objavili su da je Ameti rođena u današnjoj Bosni i Hercegovini, a u Švicarsku je došla s roditeljima kao izbjeglica 1995. godine. Spominju se i njene veze s Kosovom, a Ameti se izjašnjava kao muslimanka.

 

GALERIJA Pratite konferenciju Večernjeg lista 'Hrvatska kakvu trebamo'

1/27

Komentara 32

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
12:23 10.09.2024.

Možda vam je sada jasnije kako je Hrvatima u BiH gdje su muslimani većina.

AT
ATG
12:39 10.09.2024.

I tako je Sanija Ameti, odrasla u Švicarskoj, a uprkos katoličkom okruženju u kojem je odrastala ipak zadržala svoja vjerska uvjerenja i "izjašnjava se Muslimankom", potpuno nesvjesno, jadnica mala, u čelo gađala Mariju i Isusa "jer nije obraćala pažnju na vjerski sadržaj slike". Natrag na Kosovo s njom.

KR
Kružić
13:12 10.09.2024.

Švicarska ju primila, othranila i tako joj se vraća.. potpuno isto sa pola milijuna BiH muslimana koje smo primili, liječili i hranili za vrijeme rata, plus im oslobodili pola Bosne i spasili ih novih klanja da bi oni danas trabunjali i nekakvoj agresiji i maltretirali tamošnje Hrvate

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije