Povjerenstvo za Inu:

Skinite oznaku tajnosti s ugovora o plinskom poslovanju

marić
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: AM, pmž/VLM
28.06.2010.
u 20:36

Istražno povjerenstvo zbog medijskih je napisa zatražilo očitovanje DORH-a o tome provodi li istragu o privatizaciji Ine.

Istražno povjerenstvo za Inu na svojoj je današnjoj sjednici odlučilo od DORH-a zatražiti očitovanje provodi li ikakvu istragu o privatizaciji naše najveće naftne kompanije, i to u roku od osam dana. Ovakva je odluka donesena zbog informacija koje su se posljednjih dana pojavile u medijima da su hrvatski istražitelji ispitali predsjednika uprave MOL-a pa povjerenstvo želi znati ima li to ispitivanje ikakve veze s privatizacijom Ine.

Jer ako DORH provodi istragu o privatizaciji Ine, saborsko povjerenstvo za INA-u trebalo bi prestati djelovati jer paralelne istrage nisu u skladu sa zakonom.

Povjerenstvo je na sjednici donijelo i odluku da će od Sabora tražiti produljenje rada još tri mjeseca jer je već sada jasno, dva mjeseca od osnivanja, da posao neće uspjeti obaviti u predviđena tri mjeseca, a od Vlade će zatražiti da skine oznaku tajnosti s ugovora o plinskom poslovanju.

I kao što je to do sada bilo tako, donošenju ovih zaključaka prethodila je mučna rasprava. Prvo su članovi povjerenstva iz oporbe optužili hadezeovca Gorana Marića koji je predložio očitovanje, da usporava rad povjerenstva i da možda potiče DORH na istragu vezanu za privatizaciju Ine.

– Nikoga ne iznenađuje ta inicijativa kolega iz HDZ-a kada smo dvije trećine ovog prvog dijela rada povjerenstva izgubili na prikupljanje dokumentacije. Štošta govori o tome da od stvarne namjere da ovo povjerenstvo obavi svoju obvezu nema ništa – istaknuo je haenesovac Zlatko Koračević.

Komentara 4

JM
jos-malo
21:18 28.06.2010.

\"Skinite oznaku tajnosti s ugovora o plinskom poslovanju\" da skinit će oznaku tajnosti, ali će im za to biti potrebno oko 290 milijuna kuna, najvjerovatnije . :o)

UK
Ugo Kajvez
21:34 28.06.2010.

Ne samo da bi trebalo skinuti oznaku \"tajnosti\" sa ove muljaže nego bi trebalo donijeti zakon da je krivično dijelo bilo što iz leđa građana dogovarati se u \"tajnost\" po pitanju imovine i financije države (osim obrane i zaštite države) ...... (prodaja HT, INE, tajni ugovor sa vatikanom, itd, itd ..... )

VI
vitaszorcms
22:50 28.06.2010.

Sve prevare,svi dogovori i sve prodaje koje imaju oznaku tajnosti su zapravo zaštićeni kriminal.Tipična masonska tehnika,sve ispod stola.Tako je moguće prodati državu.Možda ćemo uskoro saznati da postoje tajni ugovori o prodaji HEP.a,Šuma itd.Sa tajnim dogovorima i ugovorima,sve je moguće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije