Posadili drveće uz školu i igrališta

Škola u Kaptolu svoj okoliš učinila ljepšim zahvaljujući „Slagalici“

škola kaptol
Foto: Ljiljana Marić
28.01.2014.
u 21:59

Moja vizija razvoja škole zasniva se na održivom razvoju, odnosno na tome da si sami trebamo pomoći koliko možemo, a to se može ostvariti praćenjem i prijavljivanjem na razne projekte , donacije i natjecanja što mi u školi pokušavamo i činiti - kaže ravnatelj Nino Diklić.

Osnovna škola Vilima Korajca iz Kaptola kraj Požege na natječaju Zaklade za razvoj lokalne zajednice Slagalica pod nazivom  „1,2,3, po jedno stablo zasadimo svi“ dobila je 13.000 kuna kako bi okoliš škole te sportskog parka koji je odmah uz školu učinila zelenijim i ljepšim. Sama škola prikupila je još trećinu novca što je bio i uvjet da se dobiju novci iz Zaklade. Osim samih učenika školi je još pomogla općina, Udruga voćara, vinogradara  i vinara, Češka Beseda, NK Kaptol, župni Caritas i druge općinske udruge.

-Moja vizija razvoja škole zasniva se na održivom razvoju, odnosno na tome da si sami trebamo pomoći koliko možemo, a to se može ostvariti praćenjem i prijavljivanjem na razne projekte , donacije i natjecanja što mi u školi pokušavamo i činiti. U projektu su naravno sudjelovala i djeca sukladno svojim mogućnostima tako da bi postigli i odgojni učinak cijele akcije-projekta što i jest naš primarni zadatak u školi – ističe ravnatelj škole Nino Diklić koji se posebno zahvaljuje općini na pomoći pri pisanju projekta.

Josip Soudek, zamjenik načelnika općine ističe da je općina sa zadovoljstvom prihvatila sudjelovati u ovom projektu u sklopu kojeg je zasađeno 120 sadnica ukrasnog drveća, uglavnom srebrnog bora, javora, lipe, platane, ginka i slično.

-Kako je uz školu odmah i naš sportski park, odnosno različiti sportski tereni ove godine planiramo nastaviti s uređenjem toga prostora, prije svega s uređenjem dječjeg igrališta. Pokušat ćemo staviti i ogradu jer se sportski park na kojem ima puno djece nalazi uz županijsku cestu. Na taj način spriječit ćemo one koji tu ulaze motorima i automobilima – objasnio je Soudek.   

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije