POČINJE NOVA ŠKOLSKA GODINA

Školski kalendar za 2024./2025.: Sve što trebate znati o praznicima i nastavnim danima

Krapina: Završili zimski praznici za školarce, ilustracija
Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
1/3
04.09.2024.
u 09:58

Nova školska godina počinje 9. rujna, a ove godine neće biti jesenskih praznika

Dana 9. rujna počinje nova nastavna godina, a prema kalendaru svi će učenici na nastavi provesti 177 nastavnih dana osim maturanata, koji će na nastavi biti 163 nastavna dana. Naime, novost je da jesenskih praznika ove godine neće biti. Ukinuti su nakon što su Ministarstvo i Vlada usvojili pritužbe lokalnih čelnika da školska godina počne tjedan dana kasnije od planiranoga.

Prvi dio zimskih praznika će započeti 23. prosinca, a trajat će do 6. siječnja te će drugi dio zimskih praznika trajati od 24. do 28. veljače. Nadalje, proljetni praznici će započeti 17. travnja, a povratak u klupe bit će 22. travnja. 

Ljetni će praznici početi 16. lipnja za sve učenike, a nova generacija maturanata sa školom će završiti 23. svibnja, nakon čega će u lipnju pristupiti ispitima državne mature.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Vrijeme za veliko čišćenje: Riješite se nepotrebnih stvari i krenite rasterećeno u jesen!

Krapina: Završili zimski praznici za školarce, ilustracija
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije