Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez glasova protiv

Skupština Crne Gore izglasala dopunu dnevnog reda prijedlogom rezolucije o Jasenovcu

Kozarska Dubica: Održavanje Dana sjećanja na žrtve genocida
Dejan Rakita/Pixsell
28.06.2024.
u 16:05

Očekuje se da bi rasprava o rezoluciji u crnogorskom parlamentu mogla trajati do kasno navečer

Skupština Crne Gore prihvatila je da se dnevni red sjednice parlamenta u petak dopuni prijedlogom rezolucije o genocidu u Jasenovcu. Za dopunu dnevnog reda prijedlogom rezolucije o Jasenovcu glasala su 42 zastupnika. Glasova protiv i suzdržanih nije bilo.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić pozvao je zastupnike da podrže rezoluciju, a u obrazloženju je istakao da su čelnik DNP-a Milan Knežević i on dostavli amandmane kojim je predloženo da ovom rezolucijom budu obuhvaćeni i logori u Dachauu i Mauthausenu.

Mandić, koji je i predložio rezoluciju, rekao je da je "to poziv na sjećanje i na ono ljudsko u svima nama“, istaknuvši da rezolucija nije upućena ni protiv koga, već joj je cilj ukazati da je zlo zlo, bez obzira tko ga je počinio. “Nakon amandmana Milana Kneževića, ova rezolucija će se zvati rezolucija o genocidu u logorima sistema Jasenovac, Dachau i Mathausen", rekao je Mandić.

Hrvatska je ranije zaprijetila da bi usvajanje rezolucije u Jasenovcu zasigurno usporilo EU integracije Crne Gore te da ne bi dobro utjecalo na dosadašnje dobrosusjedske odnose dvije države. Očekuje se da bi rasprava o rezoluciji u crnogorskom parlamentu mogla trajati do kasno navečer.

GALERIJA Sedma grobnica za nerođenu djecu u Hrvatskoj

Kozarska Dubica: Održavanje Dana sjećanja na žrtve genocida
1/8

Komentara 6

ŠČ
Šč
16:31 28.06.2024.

Da je ostala Jugoslavija ni danas se toga ne bi sjestili .smiješno NDH ne postoji još malo 100 godina nije tajna da se Jasenovac počeo istraživati tek ,20 godina poslje rata a povod je bila isključivo ucjena hrvatske

GU
Gusar93
16:54 28.06.2024.

Nema ništa od toga...postoji samo jedan narod kao nositelj rezolucije UN-a za genocid u Europi.....Hrvatski nije.

Avatar xilandar
xilandar
18:13 28.06.2024.

Pa krajnje je vrime za to...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije