pokušaj prijevare

Slavica Polančec osuđena treći put jer se htjela domoći stana

'11.10.2012., Opcinski kazneni sud,  Zagreb - Sudjenje Slavici Polancec, najstarijoj optuzenici, za prijevare sa stanovima. Sudac Milenko Djakovic.  Photo: Daniel Kasap/PIXSELL'
Daniel Kasap/PIXSELL
06.03.2013.
u 21:00

Dobila je osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine jer se na prijevaru pokušala domoći stana na Pantovčaku

Najstarija optuženica u Hrvatskoj Slavica Polančec (81), koja već ima dvije pravomoćne presude zbog krivotvorenja isprava i pokušaja prijevare, dobila je i treću pravomoćnu osuđujuću presudu! Zagrebački Županijski sud potvrdio je presudu suca Milenka Đakovića kojom je Slavica Polančec osuđena jer se na prijevaru 2003. pokušala domoći stana od 60-ak kvadrata danas pokojne Terezije G. na Pantovčaku.

Slavica Polančec je bila nepravomoćno osuđena na 11 mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine zbog pokušaja prijevare, ali i krivotvorenja isprava jer se tuđeg stana pokušala domoći s krivotvorenim ugovorom o kupoprodaji, no za kazneno djelo krivotvorenja isprava u međuvremenu je nastupila zastara. Tako je sada pravomoćno osuđena za pokušaj prijevare na osam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine. Na suđenju je starica, koja je nakon boravka u pritvoru pa u bolnici zbog pretrpljenog moždanog udara neko vrijeme bila nesposobna za suđenje, tvrdila da ništa ne razumije i da nije počinila nikakvo kazneno djelo, tražeći da joj se izmjeri tlak i da joj pozovu liječnika. No neuropsihijatar Željko Marinić, koji ju je vještačio i koji je razgovarao s njom, utvrdio je da je sposobna sudjelovati na suđenju.

Tijekom suđenja svojim upadicama optužena Slavica Polančec pokazala je da je svjesna za što joj se sudi. Ovo nije posljednji postupak koji je okončan, a koji se vodio protiv nje. Na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu u tijeku joj je i proces da je preprodajom gradskih stanova s pravnikom Krešom Matićem prevarila desetak osoba te da su se domogli 500.000 kn. Taj je proces u završnoj fazi i uskoro bi trebala biti donesena presuda. No valja istaknuti da je Slavica Polančec i sama bila žrtva prijevare, kako je isticao njezin odvjetnik Emir Midžić, i to za milijun kuna u postupku u kojem je bila nepravomoćno osuđena Jagoda Blum te još petero optuženika. No ta je presuda Blum i ostalima ukinuta te će im se ponovno suditi.

>> Najstarija optuženica u Hrvatskoj opet završila u bolnici

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije