Nakon ubojstva novinara

Slovačka ima novu vladu, Pellegrini novi premijer

Peter Pellegrini
Reuters/PIXSELL
27.03.2018.
u 07:26

Vlada je izglasana s 81 glasom, od ukupno 150 parlamentarnih zastupnika.

U ponedjeljak je u slovačkom parlamentu izglasana nova, odnosno rekonstruirana vlada na čelu s novim premijerom Peterom Pellegrinijem, prenosi Reuters.   

Vlada je izglasana s 81 glasom, od ukupno 150 parlamentarnih zastupnika.   

Do formiranja nove vlasti došlo je mjesec dana nakon ubojstva istraživačkog novinara Jana Kucijaka i njegove djevojke, što je izazvalo masovne prosvjede u toj zemlji i navelo dosadašnjeg premijera Roberta Fica na ostavku. 

Peter Pellegrini
1/9

Fico, koji je  bio premijer 10 od posljednjih 12 godina, povukao se ovog mjeseca uslijed protesta u zemlji i poziva na nove izbore, a vladajuću trostruku koaliciju predao je Pelegriniju, dugogodišnjem članu vladajuće partije Smer.

Novi kabinet preuzeo je smjer prethodnog premijera, uključujući planove za postizanje balansiranog budžeta do 2020. godine. Smijenjeno je šest članova  kabineta, a dovedena su samo dva nova. Pelegrini je obećao da će Slovačku zadržati na proeuropskom i NATO putu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije