RASPLET SLUČAJA

Slovenski liječnici odobrili prekid trudnoće Mireli Čavajdi

Mirela Čavajda
N1 screenshot
10.05.2022.
u 12:22

Danas se sastalo tamošnje povjerenstvo koje je na osnovu nalaza Mirele Čavajde donijelo takav zaključak.

Slovenska komisija danas je donijela zaključak da je Mireli Čavajda odobren prekid trudnoće zbog teške bolesti djeteta, potvrdila je za Večernji list njezina odvjetnica Vanja Jurić.

Naime, danas se sastalo tamošnje povjerenstvo koje je na osnovu nalaza Mirele Čavajde donijelo takav zaključak, pa će medicinski prekid trudnoće napraviti u dogovoru s tamošnjim liječnicima.

Podsjetimo, riječ je o trudnici čija je priča potresla Hrvatsku. Ona je u emotivnom istupu za medije ispričala kako su joj liječnici u Zagrebu odbili izvršiti prekid trudnoće u 26. tjednu unatoč tome što beba ima golem tumor zbog kojeg će ili umrijeti ili živjeti kao biljka.

Drugostupanjska komisija u slučaju Mirele Čavajde do petka bi se trebala očitovati o prigovorima na odbijanje prekida njezine trudnoće zbog malformacije ploda, rekla je njezina odvjetnica.

Kaže da su prošlog petka podneseni svi prigovori na rješenja prvostupanjskih komisija u četiri zagrebačke bolnice, a rok je osam dana da se očituje drugostupanjska komisija, koja će odlučiti može li se prekid trudnoće u šestom mjesecu, u slučaju Mirele Čavajde, obaviti u Hrvatskoj.

Odbije li Čavajdu i drugostupanjsko etičko povjerenstvo u Hrvatskoj, ne postoji nikakva pravna dilema da se problem može riješiti u Sloveniji, poručuje odvjetnica Mirele Čavajde.

Komentara 97

DU
Deleted user
13:54 10.05.2022.

Gospođa je dobila mišljenje slovenskih i hrvatskih liječnika, sad je vrijeme da se ovo makne iz javnosti i da u privatnosti donese odluku. Ovo više nema smisla razvlačiti po novinama.

MA
marta22
13:10 10.05.2022.

U čemu je razlika između ubojstva djeteta u sedmom ili osmom mjesecu trudnoće u utrobi majke ili nakon poroda?

Avatar Burviles
Burviles
13:04 10.05.2022.

i kaj na sve to veli otac???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije