još šest mjeseci

Slučaj koji je sablaznio Zadar: Protiv zadarskog nastavnika zbog pedofilije podignuta optužnica i produljen pritvor

Foto: Pixsell
1/4
29.07.2024.
u 17:50

Nastavnik iz Zadra podsjetimo osumnjičen je za više kaznenih djela na štetu djece u svezi spolnih zlouporaba, a slučaj je, kako smo izvještavali, sablaznio cijelu ovdašnju javnost i osudu škole, Nadbiskupije…

ŽDO u Šibeniku protiv okrivljenika podiglo je optužnicu,te predložilo produljenje istražnog zatvora. Optužno vijeće je stoga produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika temeljem odredbe čl 123.st.1.toč.3.ZKP, odnosno zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Ovaj odgovor na upit Večernjeg lista Glasnogovornice Županijskog suda u Zadru sutkinje Sandre Radanović odnosi se na 50-godišnjaka iz Zadra osumnjičenog prije gotovo pola godine, kako se navodilo u medijima, za pedofiliju, a slučaj je preuzelo šibensko državno odvjetništvo. Nastavnik iz Zadra podsjetimo osumnjičen je za više kaznenih djela na štetu djece u svezi spolnih zlouporaba, a slučaj je, kako smo izvještavali, sablaznio cijelu ovdašnju javnost i osudu škole, Nadbiskupije… Pritvor nastavniku produljen je šesti mjesec, a slučaj je iz zadarskog prebačen šibenskom državnom odvjetništvu.

Oni su tada na naš upit o istrazi odgovorili: "Povodom vašeg upita obavješćujem vas da je ovo državno odvjetništvo u svezi navedenog predmeta donijelo rješenje o tajnosti istrage, zbog čega ne možemo udovoljiti vašem traženju." Večernji list zatražio je sadržaj optužnice od zadarskog suda i šibenskog DORH-a o slučaju koji je šokirao cijeli Zadar.

VEZANI ČLANCI: 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije