Smjene s vodećih funkcija često ne znače i gubitak povlastica

Smijenjen zbog nesreće vlaka, a 
i dalje besplatno 
u HŽ-ovu stanu!

kurtušić
27.09.2009.
u 18:56

Stan si je praktično sam dodijelio jer je u to vrijeme bio predsjednik uprave, a ugovor je skrojen tako da Kurtušiću daje mogućnost korištenja stana sve dok je zaposlen u HŽ Infrastrukturi, odnosno u HŽ Holdingu ili tvrtkama kćerima HŽ-a.

Mijat Kurtušić, ljetos smijenjeni predsjednik uprave HŽ Infrastrukture zbog teške željezničke nesreće nagibnog vlaka u kojoj je poginulo šestero ljudi, i dalje se koristi HŽ-ovim stanom koji mu je dodijeljen dok je bio na toj funkciji.

Menadžerski ugovor
Unatoč smjeni, tu je povlasticu uspio zadržati zato što ugovor o korištenju službenog stana nije, kako pravila nalažu, potpisao s Nadzornim odborom, nego s upravom HŽ Infrastrukture, odnosno bivšim članom Božom Cerovečkim. Stan si je praktično sam dodijelio jer je u to vrijeme bio predsjednik uprave, a ugovor je skrojen tako da Kurtušiću daje mogućnost korištenja stana sve dok je zaposlen u HŽ Infrastrukturi, odnosno u HŽ Holdingu ili tvrtkama kćerima HŽ-a.

Da je Kurtušić ugovor potpisao s Nadzornim odborom, onda bi, tvrdi naš izvor, stan mogao koristiti samo dok mu traje mandat člana uprave, kako je i bilo definirano njegovim menadžerskim ugovorom. Riječ je o stanu od 41,09 kvadrata u Trnjanskoj ulici u vlasništvu HŽ-a. Kurtušić potvrđuje da se i dalje koristi tim stanom, ali kaže da u cijeloj priči ništa nije sporno.

On objašnjava da je s Nadzornim odborom potpisao menadžerski ugovor kada je postao predsjednik uprave HŽ Infrastrukture iz kojeg proizlazi pravo na službeni stan (jer je iz Vinkovaca došao raditi u Zagreb), pa ugovor o korištenju stana, tvrdi, nije morao potpisivati s Nadzornim odborom.

Čeka da ga prerasporede
Kurtušić kaže da čeka da ga se prerasporedi na novu funkciju, a bude li preraspoređen na radno mjesto izvan Zagreba, stan će, kaže, vratiti HŽ-u.

Otkad je Kurtušić smijenjen, tvrde u HŽ-u, tvrtka mu više ne plaća režijske troškove. Ni Kurtušić HŽ-u ne plaća najam, nego se stanom koristi besplatno. Tek mu trebaju obračunati najamninu.

Ključne riječi

Komentara 17

DO
domenico
09:20 28.09.2009.

Koliko se zna on je suspendiran dok traje istraga, a ne smjenjen, i tako ako istraga dokaže njegovu odgovornost onda se može pričati o sankcijama a do tada demagogiju prodavajte negdje drugdje!

MB
mr_brown
13:49 28.09.2009.

hdz lopina

TH
thevoice
21:33 27.09.2009.

ministrica opet nezna nista zar ne ?saznat ce sutra iz novina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije