STRAŠNO!

Snimka pokazala zastrašujući trenutak udara ruskog aviona u zgradu i katapultirane pilote

Foto: Screenshot
1/3
23.10.2022.
u 12:30

Ruski državni istražni odbor, koji se bavi teškim zločinima, priopćio je da je otvorio istragu te da je poslao istražitelje na mjesto događaja.

Ruski vojni avion zabio se u utorak  zgradu tijekom trenažnog leta iznad lučkog grada Jejska jer je navodno došlo do kvara ubrzo nakon polijetanja. U nesreći je poginulo 13 ljudi, a ranjeno je 19, javlja Reuters.

Na društvenim mrežama se pojavila snimka pada vojnog aviona Su-34 na zgradu u Jejsku. Vidi se kako avion gubi na visini i kako trenutak kako se zabija u zgradu. Snimka je nastala u automobilu koji je prolazio u neposrednoj blizini stambene zgrade.

 

Pomoćnik ministra za zdravstvenu skrb Aleksej Kuznjecov rekao je da je 19 ljudi ozlijeđeno pri udaru zrakoplova kad je dio zgrade zahvatio plamen. Piloti su se katapultirali nakon što je vatra zahvatila motor.

Regionalni guverner Krasnodara Veniamin Kondratjov opovrgnuo je izvješća lokalnih medija  da je zrakoplov nosio streljivo.

"Da je to bilo tako, ostala bi samo polovica zgrade", prenijela je RIA njegove riječi.

Evakuirano je oko 250 ljudi, među njima 40 djece, rekle su vlasti. RIA je objavila da se nesreća dogodila tijekom trenažnog leta s vojnog aerodroma. Agencija je citirala ministarstvo obrane koje je reklo da su piloti prijavili da se motor zapalio pri polijetanju, a da se gorivo u avionu zapalilo kada je udario u zgradu.

Ruski državni istražni odbor, koji se bavi teškim zločinima, priopćio je da je otvorio istragu te da je poslao istražitelje na mjesto događaja.

VIDEO: Zbog dojave o bombi ispražnjena je Robna kuća Rijeka

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Behemot
Behemot
13:55 23.10.2022.

Za nesreću sa ovako tragičnim posljedicama mora se poklopiti više stvari; neispravan zrakoplov i neiskusni piloti. Su-34 su novi avioni stari do 16 godina što znači da zbog korupcije nisu bili pravilno održavani i remontirani. 2014. kada se srušio hrvatski Mig kod Velike Gorice, pilot je rekao kako mu je glavna misao bila izbjeći kuće i srušiti avion u polje, a ovi piloti pogodili zgradu po sredini sa maksimalnim žrtvama ..

Avatar slava.ukrajini
slava.ukrajini
13:12 23.10.2022.

odlično, karma ih sustiže! što više, to bolje!

DO
dopizdilomi
13:20 23.10.2022.

Evakuirano je oko 250 ljudi, među njima 40 djece, izgleda prosjek im je petero djece po obitelji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije