HSS poručio Vladi

'Socijalna osjetljivost je nepoznanica u vašim elitističkim jednadžbama'

HSS
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
18.02.2015.
u 12:16

HSS traži smanjenje PDV-a na hranu na 10% te ukidanje PDV-a na humanitarne donacije

Hrvatska seljačka stranka ogorčena je ''arogantnom i podcjenjivačkom'' reakcijom Vlade na njihov prijedlog da se na sve donacije koje idu u humanitarne svrhe treba ukinuti PDV te da PDV na sve prehrambene proizvode treba smanjiti na 10%.

 

– Zanimljivo je da Vlada RH u posljednjim trzajima svog mandata svaki dan osvane u javnosti s nekom, po njima, revolucionarnom idejom, pokušavajući se dodvoriti onima koje su doveli na rub egzistencije. Recentni primjer je izjava ministra Lalovca da Ministarstvo financija podržava ideju ukidanja PDV-a na hranu koju bi trgovački lanci zbog skorog isteka roka trajanja željeli donirati pučkim kuhinjama ili socijalnim samoposlugama – navodi HSS u priopćenju javnosti, podsjeća da je njihov prijedlog o ukidanju PDV-a potpisima podržalo 46.047 građana iz cijele Hrvatske. No to nije, navode, učinila i Vlada.

 

– Hrana nije luksuz, već osnovna životna potreba pa stoga, draga Vlado, imajte barem malo poštovanja prema ljudima koje predstavljate. Da bi građani mogli ''rezati crni kruh na tanje šnite“, trebaju imati za to da bi si uopće mogli priuštiti taj kruh. Prestanite licemjerno izigravati Robina Hooda jer Hrvatska nije Sherwoodska šuma, a vi ste previše puta pokazali kako su pravica i socijalna osjetljivost potpune nepoznanice u vašim elitističkim jednadžbama – piše u priopćenju te stranke.

>>Branko Hrg iz stranke izbacio Željka Raguža

>>'Što ćete učiniti za zaštitu prava Veljka Marića?'

Komentara 11

BA
balic
13:41 18.02.2015.

Odavno govorim da su socijalnoneosjetljivi a Hrg se tek sad sjetio..Kod nas te gule dok je u drugim sredjenim zemljama socijalnaosjetljivost prisutna na svakom koraku.. Socijalno osjetljivi su samo siromasni kod nas koji pomazu drugim siromasima u nas ,a politicari ,Vlada ma boli njih mali nokat na malom noznom prstu za nas..

LN
Lovac_na_jelene
14:43 18.02.2015.

Tako je to kada u mladosti čitaš Alana Forda i onda ti od svih likova Super Hik postane glavni junak...uzimam siromašnima da bih dao bogatima...

OG
Oger
15:07 18.02.2015.

- elitistička jednadžba - Ovo u svakom slucaju zasluzuje zlatni bukalin za matematiku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije