SRETAN ZAVRŠETAK

Split: Nađena dvojica 'nestalih' petnaestogodišnjaka s Pujanki

20.04.2009.
u 10:08

SPLIT – Petnaestogodišnji Maksimilijan Miljak i Kiril Petrić, čije su majke rano ujutro oko 4 sata prijavile njihov nestanak, nađeni su oko 13 sati na Bačvicama.

Taman na vrijeme, jer u 14 sati obojici počinje škola. Maks ide u 1. razred Tehničko-obrtničke, a Kiril u osmi razred obližnje Osnovne škole Pujanke.

Dječaci su se iz roditeljskih domova udaljili u nedjelju popodne. Pao je mrak, a oni se nisu pojavili. Roditelji su ih čekali, a živci su im popustili pred jutro. Nikakvog razloga za bijeg nije bilo, kažu oni. Petrićevi su se živi “pojeli”. Prije dvije godine u prometu im je poginula kćer. Kirilov otac ni na posao nije otišao. Dežurao je uz telefon strepeći za sina.

Mobiteli su im (uglavnom) bili isključeni, no jutros ih je policija ipak uspjela locirati na Firulama. Kvartom se raširila i priča kako su prespavali u jednoj baraci na prigradskom predjelu Visoka. Navodno je u pitanju bio već dogovoren plan. Maksov otac obišao je i jednu i drugu lokaciju, no nije ih pronašao.

Na koncu, sve se dobro završilo za dječake s Pujanki. Kao što su roditelji pretpostavljali u pitanju je bio tek – mladenački nestašluk.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije