Otvoren Centar ATRAC

Spremni za borbu protiv onečišćenja Jadrana

Centar Rijeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/4
29.09.2015.
u 18:22

Otvorenju Centra prethodila je završna konferencija HAZADR-a na kojoj je istaknuta važnost međunarodne suradnje u sprečavanju onečišćenja mora i razvoja ljudskih kapaciteta

U sklopu provedbe projekta "HAZADR: Jačanje operativne spremnosti za borbu protiv onečišćenja mora uljima, opasnim i štetnim tvarima na Jadranu", u kojem je  Primorsko-goranska županija partner, u utorak je u Rijeci otvoren Centar ATRAC – Jadranski edukativno-istraživački centar za reagiranja na iznenadna onečišćenja mora .

Otvorenju Centra prethodila je završna konferencija HAZADR-a na kojoj je istaknuta važnost međunarodne suradnje u sprečavanju onečišćenja mora i razvoja ljudskih kapaciteta, a riječki Centar, očekuje se,, bit će spona u toj suradnji i trebao bi postati certificirana ustanova koja će educirati i davati certifikate ostalim ustanovama i tvrtkama koje će se baviti pitanjem onečišćenja mora.

Centar je zamišljen kao ustanova koja će djelovati na području svih jadranskih regija i država na poboljšanju pripravnosti i sposobnosti reakcije institucija i interesnih grupa uključenih u nacionalne ili regionalne mehanizme intervencija na moru, bavit će se  savjetovanjem, izradom strateških projekata i planova te istraživanjem i razvojem vezanim uz očuvanje mora od onečišćenja.

>> Udario u hrid pa namjerno nasukao brod

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije