Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potresi, poplave

Srbija predlaže regionalnu suradnju u izvanrednim situacijama

poplava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
09.07.2014.
u 16:13

Državni tajnik u MUP-u Srbije Aleksandar Nikolić založio se za jačanje regionalne suradnje u izvanrednim situacijama poput poplava, potresa ili požara.

Na sjednici Odbora za obranu i unutarnje poslove Skupštine Srbije službeno je rečeno kako je u poplavama u Srbiji poginulo 57 osoba od kojih su se 23 osobe utopile. Državni tajnik u MUP-u Srbije Aleksandar Nikolić, koji je iznio podatke o posljedicama nedavnih poplava, založio se za jačanje regionalne suradnje u izvanrednim situacijama poput poplava, potresa ili požara.

– Regionalna suradnja i formiranje regionalnog centra za izvanredne situacije su jedini način rješavanje izvanrednih situacija na dulji rok, a Niš bi mogao biti jedan od njih – izjavio je državni tajnik Nikolić dodajući kako Srbija inzistira da to bude Niš, "što možda može biti prepreka".

– Regija je zainteresirana za formiranje takvog centra, kao i za njegovo financiranje. Niš bi mogao biti središte za poplave, s ispostavama, primjerice u Hrvatskoj za požare i u Sloveniji za vrijeme zimskih nepogoda – pojasnio je Nikolić.

>>Na mjestu puknuća nasipa još uvijek je jezero

Komentara 11

Avatar CptRinas
CptRinas
20:00 09.07.2014.

Prvo ovo, pa NNNI, pa JNA, pa kozaracko kolo, pa SFRJ...i svi sretni, veseli i debeli.

Avatar Illyrian
Illyrian
19:13 09.07.2014.

Reionalni centar sa središtem u Nišu! Ma jeste li vi uopče normalni?

SO
Soljženicin
00:35 10.07.2014.

pa ko nas bre zavadi... nema više gospodo ništa s vama zajedničko, gospodo komšije odbijte u troskoku, ne želimo s vama ništa zajedničko

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije