SLIJEDI ISTRAGA

Srbijanski ministar obrane o padu drona: 'Nemojte provocirati Srbiju. Jasno je otkud je dron došao'

Beograd: Sastanak Aleksandra Vučića s predstavnicima Kosova
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
1/3
02.11.2022.
u 19:46

Želimo razgovarati za pregovaračkim stolom, postići kompromis i razgovarati. Srbija nije vreća za boks, komentirao je pad drona srpski ministar obrane Miloš Vučević

Srbijanski ministar obrane Miloš Vučević obratio se medijima vezano uz obaranje komercijalnog drona Vojske Srbije.

- Vojska Srbije je, po zapovijedi predsjednika Srbije, djelovala po besposadnom objektu koji se kretao iz pravca Jarinja prema općini Raška - naveo je na početku Vučević.

Osim toga, kazao je kako će uslijediti detaljna istraga koja će pokazati tko je vlasnik i operator drona, prenosi Danas.rs

- Vojska Srbije je oborila ovu bespilotnu letjelicu elektronskim uređajima, mi smo najmodernijim elektronskim uređajima oborili bespilotnu letjelicu koja je ušla u područje gdje je zabranjeno prisustvo zrakoplova - dodao je.

- Nemojte provocirati Srbiju, to mora svima biti jasno. Građani Srbije mogu znati da je nebo iznad Srbije sigurno. Mislim da smjer kretanja jasno govori odakle je dron - smatra.

Kazao je kako Srbija ''ne zvecka oružjem, ne prijeti i ne napada''.

- Želimo razgovarati za pregovaračkim stolom, postići kompromis i razgovarati. Srbija nije vreća za boks. Vojska Srbije je sposobna obraniti svoju zemlju - komentirao je ministar obrane.

- Pokušavaju snimiti naše postrojbe tijekom redovnih aktivnosti. Vjerujem u sve snage sigurnosti, mislim i na sve one koji su u zaštitnom korpusu svih građana Srbije, imat ćemo adekvatan odgovor na sve izazove, prepreke i maltretiranja - zaključio je Vučević.

>> VIDEO Kijev se probudio pod raketama, dijelovi grada bez vode i struje: Očekuje se još napada!

Komentara 41

DU
Deleted user
20:43 02.11.2022.

Koja srpska propaganda, a samo se komandant kasarne igrao svojim dronom za 50 eura, a dron je pao jer je ostao bez baterije.

Avatar Le-Freak
Le-Freak
20:38 02.11.2022.

Nakon sto si unistio dron od 46,00 $ osecas se nepobedivim. Znas da imas najjacu vojsku na svetu sve do Tokijo.

HE
Herceg56
20:10 02.11.2022.

Srbija samu sebe provocira jer nemože da utiče na odluke Kosova o promjeni tablica na autima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije