Specijalni status

Srebrenica više neće biti dio Republike Srpske?

Srebrenica
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.06.2015.
u 07:26

Zapadne zemlje planiraju pokrenuti inicijativu da Srebrenica dobije specijalni status

Najveće zapadne sile planiraju predstojeće obilježavanje 20 godina od zločina u Srebrenici iskoristiti da taj grad odvoje od Republike Srpske, saznaje Blic.

Paralelno s najavljenom rezolucijom o Srebrenici, u Vijeću sigurnosti UN-a i u Kongresu SAD, kao i sa sve većim prijetnjama da što više smanje nadležnost Republike Srpske, zapadne zemlje planiraju pokrenuti inicijativu da Srebrenica dobije specijalni status. Točnije, da taj grad zbog zločina koji je u njemu počinjen dobije status distrikta kao što ga ima Brčko.

– Srebrenica bi bila izuzeta iz nadležnosti Banje Luke i stavljena pod jurisdikciju Sarajeva, uz obrazloženje da je i tijekom rata tu bila zaštićena zona UN-a – javlja Blic pozivajući se na izvore iz srbijanske vlade.

Foto: Alcatel

>> Jakovčićeva rezolucija o Srebrenici u obliku rasprave svih predsjednika u EP-u?

Komentara 69

UN
unbekant
07:40 16.06.2015.

"najvece zapadne sile……",znaci bice kako sile narede,to bih isto bilo,kao da te iste zapadne sile narede da Vukovar dobije poseban status,ili Liberland…………..,znaci sto god sile narede tako mora biti

MG
marko.glasnovic.507
07:53 16.06.2015.

joj glupih ideja i prenemaganja..dje ste bili kad je trebalo..zasto ste uradili srebrenicanima to sto jeste..sad se fini pravite

Avatar mali_Radojica- hibridni ratnik
mali_Radojica- hibridni ratnik
09:50 16.06.2015.

Licemerje i dvostruki aršini.Zapad se želi prikazati kao prijatelj muslimana preko leđa Srba.A sve to odobravaju Hrvati čija je svaka država nastala na zločinu.I jedni i drugi nikako da vide balvan u sopstvenom oku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije