PARLAMENTARNI IZBORI

Srednjoeuropska zemlja između Istoka i Zapada: Nova drama u srcu Europe?

28.09.2023.
u 15:47

Desetak dana uoči izbora Ficov SMER vodio je u anketama s 20,3% podrške, dok je 17,2% anketiranih podržavalo liberalu Progresivnu Slovačku (PS), prema agenciji Ipsos. PS je stranka kojoj je pripadala i trenutačna predsjednica države Zuzana Čaputova dok nije dala ostavku nakon trijumfa na izborima. S 13% treći je Glas, odmetnuta proeuropska i umjerena frakcija SMERA. Niski postoci upućuju na to da će stranke morati ući u široke koalicije. Trenutačna vlada je imala proukrajinski stav i slala oružje Kijevu, ali SMER se tomu protivi a podržava ga i veliki dio građana.

Ključne riječi

Komentara 3

BI
billynik
16:25 28.09.2023.

Zašto su izbori drama, ili je problem što ne pobjeđuju stranke kojima mainstream mediji naklonjeni?

NE
Nemanadimak
16:33 28.09.2023.

naci akZo ne pobjedi liberalno lijevo orijentirani onda je to drama!? Pa da li vi vidite koliko ste naklonjeni i nepristrasni svi koji tako vidite ovakve stvari. Zar ne zivimo u demokraciji gdje i desnica moze pobjediti? Ili je desnica nesto od vraga dato pa je to prokleto? Bas jako demokratski. Malo bolji novinar bi svakako morao paziti i raditi na objektivnom izvjestavanju.

Avatar Đoni_bravo
Đoni_bravo
17:17 28.09.2023.

sve istocno od njemacke su barbarski i ciganski narodi ukljucujuci i Austriju sve do Japana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije