DIVLJAČ NA CESTI

Srne pobjegle nakon naleta automobila i tricikla, dvije divlje svinje nisu bile te sreće

Prometni znakovi za divlja? i doma?e životinje na cesti
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
13.09.2023.
u 08:19

Istarska policija ponovo upozorava vozače da budu oprezni, i to nakon što su zabilježeni "susreti" vozača i razne divljači

Divljač na cesti. Oprez. Nema vozača koji barem jednom nije vidio taj znak, no prometni znakovi i opetovana policijska upozorenja, ponekad očito ništa ne znače. Istarska policija stoga, ponovo, upozorava vozače da budu oprezni, i to nakon što su zabilježeni "susreti" vozača i razne divljači....

Riječ je o nesrećama koje su se na području Vrsara dogodile u svega 24 sata, pa je tako 11. rujna u 7.30 prvo 74-godišnjak, njemački državljanin, naletio na srnu. Upravljao je osobnim automobilom njemačkih tablica i vozio je cestom  DC-75  kada mu je kod Vrsara na kolnik istrčala srna. Životinja je nakon sudara pobjegla u raslinje. Na srnu koja je nakon sudara pobjegla, naletio je u 20.45 i 49-godišnjak koji je upravljao triciklom pulskih oznaka. On se kretao kolnikom nerazvrstane ceste prema Kapetanovoj stanciji.

Manje sreće od srni, imale su dvije divlje svinje na koje je u 00.15 u noći na 12. rujna naletio 45-godišnjak koji se kretao županijskom cestom 5209. Divlje svinje su mu istračale pred vozilo i od siline udara na mjestu su uginule. S obzirom na učestalost ovakvih nesreća, policija ponovo upozorava vozače na oprez.

POVEZANI ČLANCI:

 - Kako bi se izbjegle prometne nesreće i  neugodnosti  zbog šteta koje nastaju naletom vozila na divljač  potrebno je pridržavati se prometnih propisa glede ograničenja brzine kretanja vozila, predviđati moguće opasnosti i pratiti znak upozorenja ''divljač na cesti'',  a koji označavaju područje na kojima divljač često prelazi preko ceste. Divljač u svojoj dnevnoj i sezonskoj migraciji prelazi prometnice svih kategorija, od lokalnih cesta pa čak do autocesta, čime se povećava opasnosti od naleta vozila na divljač. Tijekom cijele godine policija evidentira takve štetne događaje u prometu, a posebno je to izraženo u noćnim i ranojutarnjim satima.  

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja - poručili su iz policije. 

>> VIDEO Sudar u zagrebačkom Španskom: Jedan automobil završio na boku


 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije