NA OBALI CRNOG MORA

Srušena luksuzna Putinova vila, objavljene satelitske snimke: 'Uplašio se...'

Srušena vila Bocharov Ruchey Vladimira Putina
Foto: Profimedia
1/7
08.10.2024.
u 09:26

Zgrada je srušena do temelja, izvijestio je neovisni medij Proekt

Ruski predsjednik Vladimir Putin srušio je jednu od svojih vila jer se navodno boji provoditi vrijeme na mjestu koje je u dometu ukrajinskih bespilotnih letjelica. Naime, istraga neovisnog medija Proekt tvrdi kako se Putin "istinski boji" da će ga ubiti bespilotni projektil kojim upravlja Kijev. Posljednjih godina Putin je često posjećivao vilu Bocharov Ruchey s pogledom na Crno more u Sočiju. No pokazalo se da je palača iznenada srušena buldožerom, a nove satelitske slike, koje je dobio Proekt, pokazuju da je mjesto pretvoreno u zemljanu jamu.

U izvješću se tvrdi da Putin izbjegava Soči i Krasnodarsku regiju od prošle godine kada su ukrajinske bespilotne letjelice ozbiljno započele napade na ruski teritorij. Ukrajinski zračni napadi pogodili su različite mete u područjima Sočija i Gelendžika zbog čega je ruski predsjednik odustao od uobičajenih putovanja u te regije, unatoč dokazima da su njegove vile čuvane sofisticiranim sustavima protuzračne obrane. 

Rečeno je da je Bocharov Ruchey sravnjen sa zemljom u veljači i ožujku ove godine. U izvješću Proekta stoji: "Zgrada je srušena do temelja. Ostaje mnogo pitanja. Prije svega, zašto je trebalo rušiti luksuznu rezidenciju koja je renovirana prije 10 godina? Odgovor je, vjerojatno, očigledan... Zbog napada bespilotnim letjelicama predsjednik se boji biti na crnomorskoj obali. Godine 2023. Putin je osjetio prijetnju svojoj fizičkoj sigurnosti i uplašio se. Putinov poznanik potvrdio je za Proekt da se predsjednik uistinu boji letjeti na jug."

Prema jednoj teoriji, navodi Daily Mail, Putin je srušio tu vilu i koristi se ratom kao izgovorom za izgradnju nove i luksuznije vile. Nova bi građevina mogla imati superiorne bunkere za ruskog čelnika čija je paranoja zbog mogućih pokušaja ubojstva znatno porasla nakon invazije na Ukrajinu.

GALERIJA Rusiju 25 godina vodi ovaj čovjek: Zovu ga diktatorom i ratnim zločincem, a privatni život krije kao zmija noge
Srušena vila Bocharov Ruchey Vladimira Putina
1/29
Ključne riječi

Komentara 20

MO
moreplovac
10:07 08.10.2024.

Pravi razlog je to, što nije imao građevinsku dozvolu. Pa mu inspekcija srušila kućicu.

LA
Latigo
10:16 08.10.2024.

Tko zna koliko se taj kriminalac i diktator, za ovih 25 godina koliko vlada u Rusiji, preko svojih oligarha nakrao...

KI
kingtom
09:48 08.10.2024.

putin je kukavica, takvi su najgori.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije