u znak sjećanja

Startao 5. biciklistički ultramaraton od Vukovara do Dubrovnika

slavonski brod (1)
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
28.06.2013.
u 17:29

Biciklisti su danas dočekani i u Slavonskom Brodu, gdje su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

SLAVONSKI BROD - U znak sjećanja na sve poginule i nestale hrvatske branitelje članovi Biciklističke udruge \"Brod\" ove su godine organizirali 5. biciklistički ultramaraton dug 1050 kilometara od Vukovara do Dubrovnika. Planirano je da maraton voze u šest podjednako dugih etapa od 180 do 200 kilometara dnevno, te da na svom spomen-putu prođu kroz sva hrvatska područja koja su najviše stradala u Domovinskom ratu.

Ultramaraton je započeo jutros u Vukovaru nakon polaganja vijenca na spomen obilježju \"Ovčara\", simbolu stradanja hrvatskih branitelja i civila koje su pogubile srpske okupatorske vlasti. Biciklisti su danas dočekani i u Slavonskom Brodu, gdje su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, te ispred spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu.

Prva planirana etapa ultramaratona završit će večeras u Okučanima, a nakon odmora biciklisti rano ujutro kreću prema Sisku i Karlovcu. Prekosutra ih očekuje put preko Gospića do Baške Oštarije, a 1.srpnja vozit će dionicu Baške Oštarije - Starigrad - Šibenik - Rogoznica. Nakon odmora u Rogoznici preko Trogira nastavit će svoje putovanje do Makarske i Ploča. Ako sve bude teklo prema planu u Dubrovnik bi preko Kleka i Slanog trebali stići 3. srpnja oko 14 sati. Kako im to nije prvi put, biciklisti su se i za ovaj ultramaraton fizički i psihički dobro pripremili. Tijekom cijeloga puta imat će osiguranu policijsku pratnju, a maraton prate i dva kombija sa svom neophodnom opremom, rezervnim dijelovima za bicikle i medicinskom pomoći.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije