iznadprosječno toplo

Stigla je promjena, no Vakula najavljuje: Bit će svibanj u ožujku

ljudi
Marko Lukunic/PIXSELL/Ilustracija
05.03.2019.
u 12:47

Bit će iznadprosječno toplo, promjenljivo i vjetrovito, objavio je DHMZ

Prema prognozi DHMZ-a, danas će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. U gorju i Dalmaciji oblačnije, mjestimice uz kišu, duž obale mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, a u Dalmaciji i jugo. Najviša dnevna temperatura većinom između 12 i 17°C. U srijedu će biti većinom suho i sunčano te danju toplije. Ujutro mjestimice magla, a navečer na zapadu porast naoblake. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadnjak, u gorju i s jakim udarima. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 14 i 18°C.

"Dugo najavljivana promjena vremena stigla je i još stiže u pojedine dijelove Hrvatske", kaže glavni HRT-ov meteorolog Zoran Vakula

"Danas je nešto malo svježiji dan od jučerašnjega, ali već sutra i preksutra ponovno će temperatura zraka biti kao da nismo u ožujku, nego možda čak i u svibnju", poručuje Vakula. 

"Iznadprosječno toplo, promjenljivo i vjetrovito. U četvrtak uglavnom suho, a zatim je mjestimice moguća kiša, u petak lokalno i pljuskovi s grmljavinom. Na Jadranu će puhati umjereno i jako jugo, u četvrtak prolazno i olujno. U unutrašnjosti umjeren do jak jugozapadnjak, povremeno i s olujnim udarima. U četvrtak na kopnu danju temperatura gotovo posvuda iznad 20°C, a potom u blagom padu. Na Jadranu dnevna temperatura bez veće promjene, no jutarnja će zamjetnije porasti", objavio je DHMZ.

Video: Concept_Two u Ženevi

Ključne riječi

Komentara 3

KO
komar64
19:15 05.03.2019.

Vakula, dosta i tebe i tvog gatanja

ZI
zip123
19:20 05.03.2019.

Vakula,mani se corava posla.

MO
modovisisajteMaraschino
14:55 05.03.2019.

za duži period radi planiranja godišnjeg uvijek gledam njemačku prognozu za Hrvatsku. i rijetko kad pogriješe i uvijek dobro pogodim otići na more. sad gledam prognozu za ožujak i mogu reći, Vakula traži drugi posao. temperature su u rangu prosječnih za ožujak ako izuzmemo ovih par dana. i vidoviti Milan bi pogađao bolje od tebe....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije