izdana upozorenja

Stiglo pogoršanje vremena: U Malom Lošinju pojavila se pijavica, kiša u brojnim gradovima

Mali Lošinj pijavica
Foto: Tina Ljubičić/Neverin.hr
1/12
10.11.2023.
u 14:59

Izdan je žuti meteoalarm za gospićku i kninsku regiju te cijelu obalu

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) najavio je pogoršanje vremena te izdao niz upozorenja zbog vjetra, kiše, a ponegdje i grmljavinskog nevremena. Danas se tako, oko 12.30 sati, u Malom Lošinju pojavila pijavica, a kiša je padala u Zagrebu, Splitu, Šibenika i brojnim drugim gradova. 

Za danas je, podsjetimo, i najavljeno pretežno oblačno vrijeme s kišom, češćom i lokalno obilnom na Jadranu i područjima uz njega gdje može biti i izraženih pljuskova s grmljavinom. 

Vjetar na kopnu bit će slab i umjeren južni i jugoistočni, u gorskoj Hrvatskoj i jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar, u drugom dijelu dana u okretanju na jugozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka bit će od 9 do 13 na kopnu te od 14 do 19°C duž obale.

Izdan je žuti meteoalarm za gospićku i kninsku regiju te cijelu obalu. "Budite na oprezu i svjesni mogućnosti lokaliziranog poplavljivanja manjeg broja građevina uz lokalni prekid aktivnosti na otvorenom. Očekuju se teški uvjeti za vožnju zbog smanjene vidljivosti te mokrih kolnika", stoji u upozorenju.

VEZANI ČLANCI:

VIDEO Nevrijeme hara obalom, odroni i srušena stabla na cestama

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije