Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZDAN NIZ UPOZORENJA

Stiže grmljavinsko nevrijeme, dio zemlje u 'crvenom': Moguće su bujične poplave i tuča

Foto: Bruno Fantulin/PIXSELL/DHMZ
1/3
01.07.2024.
u 12:02

Osim grmljavinskog nevremena, probleme će danas stvarati i visoke vrućine

Grmljavinsko nevrijeme očekuje se danas u dijelu zemlje te je Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) zbog toga izdano niz upozorenja. Najviša razina upozorenja izdana je za zagrebačku i osječku regiju. Na tim se područjima očekuje lokalno grmljavinsko nevrijeme uz prolazno olujan vjetar i tuču. Vjerojatnost grmljavine veća je od 80 posto. 

"Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od strane nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti", naveo je DHMZ. 

Uz to, narančasto upozorenje izdano je zbog grmljavinskog nevremena za riječku regiju, a žuto za karlovačku i gospićku. Osim grmljavinskog nevremena, probleme će danas stvarati i visoke vrućine. Tako je zbog toplinskog vala narančasto upozorenje izdano za dubrovačku regiju te žuto za osječku i splitsku. 

VEZANI ČLANCI:

"Budite spremni na pojavu zdravstvenog rizika zbog vrućine i visokih temperatura kod osjetljive populacije, ponajprije starijih i male djece. Slušajte i postupajte prema savjetima danima od strane nadležnih službi", piše u upozorenju. Na zapadnoj obali Istre, Kvarneru i Kvarneriću te Velebitskom kanalu očekuje se jači vjetar, odnosno mjestimice jak sjeverozapadnjak ili bura.

"Postupan porast naoblake, najkasnije na jugu. U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša i grmljavina, lokalno i izraženi pljuskovi, u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj vjerojatno je i grmljavinsko nevrijeme. U Dalmaciji se kiša očekuje tek u noći na utorak. Vjetar slab do umjeren jugozapadni u okretanju na prolazno jak, ponegdje i olujan sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak, krajem dana će na sjevernom dijelu zapuhati bura. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 33 °C", navodi DHMZ u vremenskoj prognozi za ponedjeljak. 

 

GALERIJA Pogledajte kišu i tuču nad Dortmundom zbog kojih je prekinuta utakmica Njemačke
1/10

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije