Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zahladnjenje

Stiže nam jesen: Od četvrtka temperature ispod 15 stupnjeva

vjetar, kiša
Petar Glebov/Pixsell
Autori: kh/VLM, ba/VLM
12.09.2012.
u 09:22

U Zagrebu se tijekom noći do jutra očekuje od 20 do 40 litara padalina po četvornom metru

Prema vremenskim prognozama, izgleda da je ljeto završilo. Naime, već danas očekuje se kiša u većini zemlje, a temperature će se idućih dana drastično spustiti. Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama upozorava kako se u noći očekuje jaka i obilna kiša koja bi do jutra mogla donijeti od 20 do 40 litara po četvornom metru.

Već danas tijekom dana ponegdje u Istri i na širem riječkom području mogući su izraženiji lokalni pljuskovi i grmljavina. Navečer i u noći padat će jaka i obilna kiša u Istri, Primorju, Gorskome kotaru, sjevernoj Dalmaciji, ali i u Zagrebačkoj te Karlovačkoj županiji. Navečer će na sjevernom Jadranu puhati jako jugo i jugozapadnjak, dok će pred jutro zapuhati olujna tramontana, a zatim i vrlo jaka do olujna bura mjestimice s orkanskim udarima.

Sutra će se jutarnje temperature spustiti na 10 Celzijevih stupnjeva, dok će, primjerice, u Zagrebu najviša dnevna biti 14 stupnjeva.

U većini zemlje kiša će padati u četvrtak i petak, dok se na istoku Hrvatske, ali i u Dalmaciji kiša očekuje i u subotu. Vrijeme bi se u cijeloj zemlji trebalo stabilizirati u nedjelju, no temperature se više neće penjati iznad 30 stupnjeva kao što su bile protekla dva tjedna.

Ključne riječi

Komentara 2

IV
Ivo34575
14:50 12.09.2012.

dolazi grijanje na skupe energente koje nam je priredila kukuriku 21.

TM
tesla moj ponos
17:45 12.09.2012.

Opet sam zastrašen ! Zar opet?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije