PLJUSKOVI PRAĆENI GRMLJAVINOM

Olujno nevrijeme zaobišlo Zagreb, tuča pala na širem karlovačkom području

nevrijeme
Foto: DHMZ
1/3
28.07.2024.
u 20:27

Prema večeri u sjevernoj Hrvatskoj će biti izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a uz njih bi trebao puhati i jak, na udare i olujan vjetar, stoji u vremenskoj prognozi HRT-a.

Civilna zaštita je objavila ranije tijekom nedjelje da iz pravca Slovenije prema sjeverozapadu Hrvatske dolazi grmljavinsko nevrijeme, a DHMZ je upalio i narančasti meteoalarm za Istru i kontinentalnu Hrvatsku. Upozorenje na grmljavinsko nevrijeme podignuto je na narančastu razinu i za Zagrebačku i Karlovačku regiju. Na kraju je nevrijeme zaobišlo Zagreb.

Iako bi u većini Hrvatske danas trebalo biti sunčano, na sjeveru zemlje je najavljeno promjenjivo i nestabilno vrijeme, a izgleda da bi uskoro moglo započeti i nevrijeme. U poslijepodnevnim satima su se vremenske prilike naglo promijenile i sada prema portalu Međimurske Novine, jaki vjetar ruši stabla u Međimurju.

"Jaki naleti vjetra zahvatili su Međimurje što je uzrokovalo rušenje nekoliko stabala na cestu uz Hidroelektranu Dubrava", piše u tekstu, te stoji da je promet trenutno otežan i da svi vozači budu na oprezu. 

U večernji satima nevrijeme je stiglo i na šire područje Karlovačke županije. Čitatelji nam javljaju da je nevrijeme i u Tounju. A s plitvičkom područja javljaju nam se vozači koji su u jednom trenutku praktički morali stati na cesti uslijed snažne tuče. 

 

VEZANI ČLANCI:

Prema večeri u sjevernoj Hrvatskoj će biti izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom, a uz njih bi trebao puhati i jak, na udare i olujan vjetar, stoji u vremenskoj prognozi HRT-a.

Prema HAK-u, stanje na cestama je uglavnom prohodno, ali su kolnici mjestimice skliski. Zbog jakih pljuskova na nekim mjestima se zadržala veća količina vode, pa iz HAK-a pozivaju vozaće da način vožnje prilagode vremenskim uvjetima. Kod Ogulina je promet otežan zbog jake tuče i vozi se maksimalnom brzinom od 40 km/h. Osim toga, na Krčkom mostu je zatvoren promet za prvu skupinu vozila zbog jake bure. 

Iz Slovenije stižu prve snimke nevremena. Vatrogasci interveniraju na više lokacija, a u Spodnjem Javoru su spašavali mještanina kojeg je odnijela bujica, nakon čega je prevezen u bolnicu.

 

GALERIJA Dan kad smo drhtali: Lani je Hrvatsku poharala 'oluja stoljeća', apokaliptično nevrijeme odnijelo tri života

nevrijeme
1/274

 

Komentara 1

AF
AfganistanskiHrvat
19:09 28.07.2024.

Znamo, primili smo SMS-ove upozorenja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije