pripremite se

Stiže promjena vremena, izdana upozorenja za dijelove Hrvatske

Grmljavina i kiša u večernjim satima zahvatila Zagreb
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
21.10.2022.
u 23:25

Prolazna promjena vremena donijet će mjestimičnu kišu uglavnom na zapad unutrašnjosti, osobito u gorje, i to u noći sa subote na nedjelju

U subotu će prema prognozi DHMZ-a biti promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, češćim na jugu. Već prijepodne malo kiše moguće je na zapadu i sjeverozapadu. S jačim naoblačenjem glavnina kiše se očekuje navečer i u noći u većem dijelu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, gdje može biti obilna i praćena grmljavinom. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, ponegdje s jakim, u gorju i olujnim udarima, krajem dana na sjeveru sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo te južni vjetar. Najniža jutarnja temperatura između 8 i 13, na Jadranu od 14 do 18 °C. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 20 i 25 °C.

Za subotu je izdano i žuto upozorenja za dijelove Hrvatske. Lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom.

Foto: DHMZ

"Prolazna promjena vremena donijet će mjestimičnu kišu uglavnom na zapad unutrašnjosti, osobito u gorje, i to u noći sa subote na nedjelju. Malo kiše opet je moguće i u utorak, a ostalih dana bit će promjenjivo oblačno, ali pretežno suho uz česta sunčana razdoblja. Vjetar umjeren jugozapadni, u gorju i jak, a kada oslabi, pojavljivat će se jutarnja magla - osobito sredinom tjedna. Bit će toplije od prosjeka. Na Jadranu često sunčano, osobito od sredine tjedna, na jugu i prije. Povremeno povećane naoblake i malo kiše može biti u utorak na sjevernom dijelu, a osobito od sredine subote i u nedjelju rano ujutro - tada su mogući izraženiji pljuskovi i grmljavina. Izražena južina potrajat će sve do srijede", prognoza je Izidora Pelajića, mag. phys.-geophys. iz DHMZ-a za HRT.

I dalje iznadprosječno toplo

"Idući dani bit će neuobičajeno topli za ovo doba godine, uglavnom suhi, ali ne posve stabilni i uz promjenjivu naoblaku na kopnu. Kiše može biti još ponegdje u nedjelju, osobito u gorju, a na zapadu opet u utorak. Vjetar uglavnom slab i umjeren jugozapadni. Ujutro mjestimice magla. U Dalmaciji većinom sunčano uz slabo i umjereno jugo te većini ugodno toplo. Na sjevernom Jadranu pak uglavnom uz promjenjivu naoblaku s kojom povremeno može biti kiše, pa i u obliku pokojeg pljuska, osobito početkom nedjelje te opet u utorak.", prognozirao je Pelajić. 

Video: Detalji užasa u Sisku: Čuo se jak tresak i plač, mještani su u šoku. U tragediji poginuli vlasnik obrta (38) i radnik (22)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije