IZDANA UPOZORENJA

Vrućina popušta, evo kada završava toplinski val: 'Jače naoblačenje uz lokalno moguće obilniju kišu'

Kaštel Stari: Olujno nevrijeme tijekom noći zahvatilo šire splitsko područje
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL
1/3
03.09.2024.
u 06:58

Za područje gospićke i kninske regije izdano je žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena

Vrijeme će i danas, kao i proteklih dana, biti iznadprosječno toplo te pretežno sunčano. Uz jači dnevni razvoj oblaka lokalni pljuskovi očekuju se ponajprije u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, a uz više oblaka na obali i otocima ih može biti već prijepodne. Vjetar će biti većinom slab, na Jadranu mjestimice umjeren sjeverozapadni, poslijepodne prolazno jugozapadni. Najviša dnevna temperatura bit će od 31 do 36 °C, u Gorskoj Hrvatskoj malo niža, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Za područje gospićke i kninske regije izdano je žuto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena. Naime, tamo se očekuju lokalno izraženiji pljuskovi s grmljavinom. "Budite na oprezu zbog mogućih jačih grmljavinskih nevremena. Posebno pripazite u izloženim područjima kao što su planine, šume i livade odnosno otvoreni tereni. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom", ističe DHMZ.

Osim toga, upozorenje zbog toplinskog vala izdano je za osječku, riječku, splitsku te dubrovačku regiju: "Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece."

VEZANI ČLANCI:

U nastavku tjedna, vrućine će popuštati, vrijeme će biti nestabilno, a pljuskovi s grmljavinom bit će izraženiji od četvrtka. 

"Idućih dana vrućina na Jadranu će popuštati, pa će sredinom tjedna završiti i ovaj dugotrajni toplinski val. Bit će i sve nestabilnije pa će uz umjereno jugo od četvrtka pljuskovi praćeni grmljavinom biti češći, lokalno i jače izraženi. Na kopnu pljuskova i grmljavine u srijedu i četvrtak bit će uglavnom u unutrašnjosti Istre i Dalmacije te u Gorskoj Hrvatskoj, a u petak jače naoblačenje uz lokalno moguće obilniju kišu te grmljavinu zahvatit će cijelu unutrašnjosti. Pritom će i vrućina prema vikendu osjetno popustiti", prognozirala je za HRT dr. sc. Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

 

GALERIJA Svjetski poznata plaža u Istri postaje opasna za turiste: Ne pomažu ni brutalne kazne
Kaštel Stari: Olujno nevrijeme tijekom noći zahvatilo šire splitsko područje
1/17

 

Komentara 1

Avatar nekineki2
nekineki2
08:56 03.09.2024.

Upozorenje i za kišu, upozorenje za sunce....ne priznajem ako nema i upozorenja za mjesečinu!...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije