Oprez

Stiže vrhunac toplinskog vala. Meteorolozi izdali upozorenja

vrućina
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL/Ilustracija
1/2
13.06.2019.
u 08:23

U subotu, će u većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje

Do nedjelje će u Hrvatskoj biti sunčano i vruće. Meteorolozi upozoravaju na toplinski val koji će svoj vrhunac imati u subotu, pa se upozoravaju građani da se drže savjeta liječnika, ne izlaze po velikoj vrućini, piju dosta tekućine, a osobito se moraju čuvati kronični bolesnici i mala djeca.

U subotu, će u većini krajeva biti vrhunac ovog prvog ovogodišnjeg toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. I dalje će postojati mogućnost za koji pljusak i grmljavinu, pa i olujno nevrijeme, uglavnom slabijeg intenziteta nego u utorak, javlja HRT.

Od nedjelje znatno nestabilnije, osobito u kopnenom području, gdje će biti velika vjerojatnost mjestimične povremene kiše, grmljavine, olujnog nevremena i tuče, a i temperatura zraka bit će niža nego u ovome tjednu.

Foto: DHMZ

DHMZ je na svojim stranicama objavio da će u iduća tri dana biti pretežno sunčano i vruće, u subotu uz vrhunac toplinskog vala. U nedjelju poslijepodne na zapadu unutrašnjosti nestabilnije uz porast vjerojatnosti pljuskova i grmljavine. Vjetar uglavnom slab, na Jadranu u petak i nedjelju do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak.

Foto: DHMZ

Danas će pak biti pretežno sunčano i vruće. Uglavnom su u unutrašnjosti Istre i Gorskome kotaru poslijepodne mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, na Jadranu u prvom dijelu dana i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34 °C.

Zbog vrućine je za veći dio Hrvatske za petak već izdano i upozorenje Meteoalarma. Kako piše Crometeo na svojoj Facebook stranici prema njihovim prognostičkim modelima, već u petak neki dijelovi Dalmatinske zagore mogu doseći čak 39°C, u hladu, a slične su temperature zraka za vikend moguće u Slavoniji.

Ključne riječi

Komentara 3

HU
hudarupa3
10:06 13.06.2019.

U paklu i treba biti vruće da znaš di si.

AU
austrougarskigeneral
09:50 13.06.2019.

nek prži ljeto je kad ce bit vruće nego sada.

CR
CroZrakomlatNo1
08:37 13.06.2019.

Pridruzite se pozitivnim ljudima u dobroj atmosferi i napravite nesto za sebe! Dodjite molit u RKC crkve! Tamo se lakše diše i nema vrucine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije