MOŽE IM KORISTITI

Stižu prve reakcije iz Ukrajine nakon Prigožinova poziva na rušenje vlasti: 'Ovo je loš dan za Putina'

Wagner fighters deployed in Rostov-on-Don
Foto: Stringer/REUTERS
1/5
24.06.2023.
u 08:10

Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke skupine Wagner, rekao je da se obrazloženje Kremlja za invaziju na Ukrajinu temelji na lažima ruskog vojnog zapovjedništva, koje je u četvrtak optužio da od ruskog predsjednika Vladimira Putina skriva činjenice o situaciji na bojišnici

Čelni čovjek ruske plaćeničke organizacije Wagner grupe Jevgenij Prigožin zasigurno je postao problem za rusko vojno vodstvo otkad je počeo otvoreno i nesmiljeno kritizirati ih, ali njegov otvoren poziv na pobunu i objava da su njegovi ljudi prešli granicu s Ukrajinom i zauzeli vojne položaje u Rostov na Donu čine ga možda najboljim poklonom za Ukrajinu. Ukrajinsko Ministarstvo obrane je gotovo pa i duhovito komentiralo cijelu situaciju na svojim društvenim mrežama.

"Gledamo", naveli su na Twitteru i izazvali lavinu reakcija.

Dopisnik The Guardiana Luke Hardin komentirao je nastalu situaciju navodeći kako je ovo nevjerojatna prilika za Ukrajinu i njezinu protuofenzivu da ponovo zauzme svoje okupirane teritorije.

VEZANE VIJESTI

"Ovo je vrlo značajan trenutak. Predstavlja ogromnu priliku za Ukrajinu. Očekujem da će Kijev pojačati svoju protuofenzivu. Teško je znati kako će Rusija odgovoriti, ali bit će nemira u ruskim vojnim strukturama, od kopnenih položaja do vrlo vrh. Ovo je loš dan za Putina", napominje Hardin.

VIDEO: Rat u Ukrajini: Vojna oklopna vozila na ulicama Rusije nakon Prigožinova poziva na rušenje vojnih vlasti

Jevgenij Prigožin, šef ruske plaćeničke skupine Wagner, rekao je da se obrazloženje Kremlja za invaziju na Ukrajinu temelji na lažima ruskog vojnog zapovjedništva, koje je u četvrtak optužio da od ruskog predsjednika Vladimira Putina skriva činjenice o situaciji na bojišnici. Prigožin, čiji su česti istupi na društvenim mrežama u nesrazmjeru s ograničenom ulogom njegove skupine u ratu, mjesecima otvoreno optužuje ministra obrane Sergeja Šojgua i načelnika ruskog vojnog stožera Valerija Gerasimova za nesposobnost. Nakon čega je ruska obavještajna služba pozvala Wagnerovce da ne slušaju svojeg šefa.

>>Sve o najnovijim događanjima u Rusiji pratite OVDJE

Komentara 10

SA
saudinus
08:43 24.06.2023.

Ukoliko nije sve dio igre Z režima , neka bude neriješeno.

ZA
zagabria5
09:09 24.06.2023.

Ta cijela država je luda kuća. Ratuju pomoću kriminalaca a ne vojske pa kriminalci požele preuzeti vlast.

DU
Deleted user
12:45 24.06.2023.

Ovo je unutrasnji problem Rusije al je veliki nered! Ja sam bio otvoreno za Ruski narod i sprdo se da su Ukrajinci otvorili McDonald's u Bahmutu al izgleda da ce ga ipak otvorit na moju zalost al to je zivot!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije