Novine

Stižu velike promjene na WhatsAppu, olakšat će život mnogima, evo što nas čeka

FILE PHOTO: Illustration shows WhatsApp logo
Foto: DADO RUVIC/REUTERS
1/3
24.10.2024.
u 09:03

Postojat će opcija odabira da nečiji kontakt pohranimo na svoj pametni telefon ili isključivo u WhatsApp što će olakšati posao svima koji tu aplikaciju koriste u poslovne i privatne svrhe

WhatsApp polako uvodi nove promjene. Naime, dosad se tražilo spremanje novih kontakata na vašem pametnom telefonu i nije bilo moguće spremiti nove kontakte s drugih uređaja na kojima ga koristimo (recimo, PC) i tu je postojao rizik gubitka kontakata ako se nešto dogodi mobitelu pa su se tražila nova rješenja. 

To će se sada promijeniti jer će sve zamijeniti jedinstvena korisnička imena. Naime, kontakti će biti spremljeni pomoću novog šifriranog sustava za pohranu Identity Proof Linked Storage (IPLS). Sustav će generirati šifrirani ključ svaki put kada spremite kontakt, što znači kako će biti zaštićeni enkripcijom. WhatsApp također planira uvesti korisnička imena jer smatraju kako će biti privatnija od tradicionalnih kontakata.

Dobra je to stvar za one koji često komuniciraju s drugim korisnicima jer više neće morati unositi njihove brojeve telefona u svoj uređaj, bit će dovoljno upisati jedinstveno korisničko ime. Korisnici će tako moći dodavati i upravljati kontaktima i putem WhatsApp za web i za Windows te s drugih povezanih uređaja.

Iz WhatsAppa nisu potvrdili kad će ova novost postati dostupna korisnicima, no potvrdili su da se na tome radi.

Postojat će opcija odabira da nečiji kontakt pohranimo na svoj pametni telefon ili isključivo u WhatsApp što će olakšati posao svima koji tu aplikaciju koriste u poslovne i privatne svrhe i imaju dva odvojena računa. Osim toga, prednost će biti i ta što ćete moći obnoviti svoje kontakte na WhatsAppu ako vam slučajno telefon prestane raditi ili bude ukraden.

>>Poljoprivrednici na skupu o novim tehnologijama u srcu Slavonije>>

FILE PHOTO: Illustration shows WhatsApp logo
1/4

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije