INCIDENT

Zapaljen štand Stožera za prikupljanje potpisa u Mirkovcima

štand stožer
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
22.11.2013.
u 12:59

"Jedan dan je tu jedan pijanac vikao 'ustaše' i da će nas nabiti na kolac, ali nismo to shvaćali ozbiljno"

Nepoznati vandali noćas su zapalili štand u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovci, gdje su volonteri Stožera za obranu hrvatskog Vukovara prikupljali potpise za referendum kojim se traži da dvojezične ploče mogu biti samo u mjestima gdje je najmanje 50 posto pripadnika manjinskog naroda. Policija koja je obavila očevid, utvrdila je da je nepoznati počinitelj polio drveni štand korištenim uljem i podložio vatru papirima pa je vatra zahvatila plohu štanda i bočni dio s donje strane gdje su pronađeni i ostaci izgorjelog kanistra.

– Ovdje skupljamo potpise od nedjelje i do sada nije bilo nikakvih problema. Doduše, netko je prije nekoliko dana, nedaleko od ovog mjesta zapalio vatru i time nam možda poslao poruku što namjeravaju, ali mi nismo vjerovali da se to može dogoditi. Kada sam jutros došao, vidio sam nagorjeli štand i odmah pozvao policiju. Jedan dan je tu jedan pijanac vikao "ustaše" i da će nas nabiti na kolac, ali nismo to shvaćali ozbiljno. U Mirkovcima živim šest godina i to u ulici gdje su Srbi, ali nikada nisam s njima imao nikakvih sukoba. U Mirkovcima je ostao još manji broj ekstremnih ljudi koji "srbuju" i vjerojatno im se ne sviđa ovo što mi radimo, ali to neće proći. Suzdržavali smo se od provokacija, ali njima izgleda ne treba nikakva provokacija da bi pokazali što misle o suživotu – kaže Damir Vodanović, aktivist Stožera koji ovdje prikuplja potpise.

Želimir Car, donačelnik za sigurnost Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, kaže kako na štand nisu stavili plakate upravo znajući da je u Mirkovcima 30-tak posto Srba i da na taj način ne bi provocirali nacionalnu manjinu u Mirkovcima.

>> Mlakar: Ustavni sud neće dopustiti referendum o ćirilici

Komentara 11

PL
plitki
12:14 22.11.2013.

ako nisu srbi, onda su komunisti, ako nisu komunisti, onda su pederi

DU
Deleted user
14:07 22.11.2013.

Sada čemo vidjeti kako je brza Hrvatska policija.

DA
dadoHP
14:58 22.11.2013.

Da li je Jovanović i sad uvrijeđen, a ovakvi ispadi su česti samo nisu medijski popračeni. Mislim da bi se "vladajuća bratija" trebala zapitati da li tretiraju isto Hrvate i Srbe, te pripadnike ostalih nacionalnih manjina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije