Novac za kampanju

SDP uplaćuje 450.000 kuna, a HDZ 200.000 i nudi volontere

stranke
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
19.05.2014.
u 19:26

HDZ je odlučio otkazati svih pet završnih predizbornih skupova koji su se trebali održati u Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Splitu i Zagrebu

Nakon što su i u Hrvatskoj počele evakuacije tisuća stanovnika izloženih bujicama i nakon prve žrtve, Kukuriku koalicija zaključila je da je novac namijenjen završetku izborne kampanje potrebniji poplavljenim ljudima. Nekoliko sati nakon te objave jednako je postupila i HDZ-ova koalicija koja zaustavlja cijelu kampanju i otkazuje pet velikih skupova u Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Splitu i Zagrebu. – Bilo bi krajnje nepristojno, dok oni spašavaju svoje glave, šetati se po Hrvatskoj i držati kampanju – kažu u HDZ-u, a s njima se slažu i HSS i HSP AS i ostali partneri s liste.

Ostaje samo već plaćeno

SDP-ova lista preusmjerila je trećinu budžeta predviđenog za izbornu promociju svojih kandidata za Parlament EU u fond za pomoć poplavljenim područjima Hrvatske. Riječ je o 450.000 kuna. Odustaju od svih marketinških aktivnosti (osim onih već plaćenih), a SDP neće održati ni velike skupove, nastavlja samo s druženjem kandidata s biračima diljem Hrvatske. HDZ-ova lista pak odustaje ne samo od masovnih skupova, koji su im glavno promidžbeno oružje, nego i od oglašavanja na TV-u i u drugim elektroničkim medijima. Oglašavat će se nešto malo u tisku i tamo gdje su već uplatili novac, uključivo i za dosad polijepljene jumbo plakate. Ostaju samo štandovi na javnim mjestima. U HDZ-u računaju da će tako za pomoć stradalima uplatiti oko 200.000 kuna.

Dobrovoljci čekaju

I Hrvatski laburisti razliku novca koji im je ostao daju za poplavljena područja, a svoje donatore pozivaju da učine isto. Još ne znaju o kojoj se svoti točno radi. Spomenute stranke i koalicije pozivaju i svoje članstvo na pomoć, a Mladež HDZ-a, kad se voda povuče, šalje volontere radi čišćenja poplavljenih mjesta.

>> UŽIVO U Sl. Brodu evakuirano 715 stanovnika, stradalima potrebna hrana i voda!

>> Ovdje provjerite tko je sve evakuiran zbog poplava!

>> 'Preživio sam dva rata, ali ovo je najgore što mi se dogodilo'

Komentara 13

BA
balic
09:24 19.05.2014.

Stranke(HDZ) donirale za kampanju sakupljen novac gradjanima pogodjenim poplavom..svaka vam cast na gesti i pomoci..

PE
perfa57
10:04 19.05.2014.

Naglašavanjem teksta samo za SDP, HNS... i iznosa novca koji doniraju otvoreno je svrstavanje uz jednu opciju i prikrivena reklama

Avatar Carrera
Carrera
10:14 19.05.2014.

sve su stranke odlučile donirati novac unesrećenima, ali je jedino SDP to odlučio izreklamirati. stvarno sramotno od njih da i tuđu nesreću koriste u svoje marketinške svrhe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije