Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nesreća u Južnoafričkoj republici

Strašne scene nakon urušenja zgrade! Zarobljeno više od 50 radnika, najmanje petero ljudi poginulo

Foto: Reuters
1/5
07.05.2024.
u 10:46

Više od 100 spasilaca sa psima tragačima radilo je cijelu noć kako bi locirali one koji su zarobljeni u zgradi.

Spasilačke ekipe u Južnoafričkoj Republici traže preživjele nakon što se peterokatnica u izgradnji srušila, usmrtivši petero ljudi, a najmanje 50 ih je ostalo zarobljeno. Dužnosnici u gradu Georgeu, u pokrajini Western Cape, kažu da su 24 osobe izvučene iz olupine i prebačene u bolnicu, piše BBC

Oko 75 članova posade bilo je na licu mjesta kada se zgrada urušila u ponedjeljak poslijepodne. Uzrok incidenta u primorskom gradu se istražuje. Hitne službe su požurile na mjesto događaja nakon što se zgrada urušila u 14:09 po lokalnom vremenu (12:09 GMT).

Dvije od 22 osobe izvučene iz olupine umrle su od ozljeda. Kasnije su prijavljena još tri smrtna slučaja.  "Naše su misli s obiteljima i svima pogođenima koji i dalje čekaju vijest o svojim voljenima", rekao je gradonačelnik Georgea Ald Van Wyk.

Foto: Reuters

Više od 100 spasilaca sa psima tragačima radilo je cijelu noć kako bi locirali one koji su zarobljeni u zgradi. Za pomoć u operaciji koristi se teška oprema za dizanje. Dužnosnici su rekli da su uspjeli uspostaviti kontakt s nekima od onih ispod ruševina. Pojavile su se fotografije na kojima se vidi potpuno sravnjeno gradilište, a dijelovi krova zgrade leže na ruševinama.

"Vidjela sam jednog tipa kako radi, a zatim 'bum' i vidjela sam kako se cijela zgrada srušila... Također sam traumatizirana. To je vrlo tužno", izjavila je lokalna vijećnica Theresa Jeyi, a prenosi novinska agencija Reuters.

VEZANI ČLANCI: 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije