U Meksiku opet raste nasilje

Strava na gradskim ulicama: Uz ostatke desetak raskomadanih ljudskih tijela pronađene i poruke

Two injured in shootout outside Mexico City airport, flights operating normally
LUIS CORTES/REUTERS
28.09.2023.
u 09:21

Po Monterreyu, gradu na sjeveru Meksika, pronađeni su razbacani ostaci desetak ljudskih tijela, uz njih su ostavljene poruke.

Osakaćeni ostaci desetak ljudi pronađeni su razbacani po meksičkom gradu Monterreyu. Uz tijela su ostavljene poruke koje sugeriraju da su žrtve ubijene u sklopu čistke unutar bande. Monterrey je industrijska i poslovna prijestolnica Meksika, te sjedište mnogih velikih tvrtki. Ranije ove godine, Tesla je najavio da će otvoriti veliku tvornicu automobila u tom gradu 2024.

Otkriće raskomadanih tijela na sedam odvojenih mjesta diljem Monterreya iznenadilo je grad jer je posljednjih godina pala razina nasilja. Početkom 2010-ih brojni narkokarteli borili su se za kontrolu nad gradom. U pokušajima da prestraše suparnike, vješali bi tijela na mostove ili ostavljali dijelove tijela pored znakova koji su ih označavali kao neprijatelje.

VEZANI ČLANCI 

Lokalni mediji navode da su pored ostataka tijela pronađenih u utorak vidljivi znakovi koji upućuju na pokušaje infiltracije u kartel. Poruke je potpisao Cartel del Noreste (Sjeveroistočni kartel). Policija nije potvrdila istinitost poruka, ali je rekla da kartel iz susjedne države Tamaulipas stoji iza jezivog bacanja tijela. Vođu tog kartela Juana Gerarda Treviña Cháveza uhitile su meksičke sigurnosne snage u ožujku 2022. i deportirale u Sjedinjene Države.

Čini se da su se od tada suparničke bande pokušale infiltrirati u kartel koji je vodio. Osim trgovine drogom, Sjeveroistočni kartel terorizira migrante. Otima migrante koji putuju kroz Meksiko u Sjedinjene Države i traže tisuće dolara od njihovih obitelji da ih pusti žive.

VIDEO Bivši rukometaš Denis Buntić osumnjičen za nasilje u obitelji javio se u policijsku postaju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije