Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA TRAJE

Strava u Australiji: Nestalo dijete dok je plivalo u potoku, vjeruje se da je žrtva krokodila

Krokodili u Australiji
Foto: Pixabay
1/2
03.07.2024.
u 08:37

Vodeni tokovi regije West Daly na Sjevernom teritoriju, gdje se nalazi Palumpa, dom su slanovodnih i slatkovodnih krokodila

Dvanaestogodišnje dijete nestalo je i za njime se traga otkad je zadnji put viđeno kako pliva u potoku Mangu u blizini udaljene zajednice Palumpa u Australiji. Vjeruje se da je dijete napao krokodil. Policija je objavila u srijedu ujutro da je dijete zadnji put viđeno nešto prije 17:30 u utorak. Prve dojave zabrinute obitelji i članova zajednice govore o tome kako je krokodil napao dijete koje se kupalo u potoku.

Policijski službenici iz obližnjeg grada Peppimenartija došli su na mjesto događaja te je pokrenuta akcija traženja i spašavanja. U operaciju su se uključili i članovi zajednice i drugi službenici iz Wadeyea, piše The Guardian.

Viša narednica Erica Gibson kazala je za medije kako su njezine misli s obitelji i zajednicom. "Policajci trenutačno čamcem pretražuju veliki dio potoka i zahvaljujemo zajednici na njihovoj stalnoj pomoći", izjavila je. Vodeni tokovi regije West Daly na Sjevernom teritoriju, gdje se nalazi Palumpa, dom su slanovodnih i slatkovodnih krokodila.

Slanovodni krokodili veći su te opasniji i agresivniji za ljude te mogu narasti do 6 metara duljine. Slatkovodni krokodili mogu doseći i do 3 metra duljine i poznato je da napadaju ljude. Na tom području živi više od 100.000 krokodila.

Što ako vas ugrize zmija? Ove 3 zmije u Hrvatskoj su smrtonosne, evo što nikako ne smijete napraviti!

Krokodili u Australiji
1/9

Komentara 1

BU
buderim
11:18 03.07.2024.

U Sjevernoj Teritiriji se nitko ne kupa, a 12 godina staro djete se zna ponasati da prezivi. Na drugu strani, ako je drustvu palo na pamet da nesto naprave za okladu, onda je svasta moguce.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije