TRAGEDIJA KRAJ ZAPREŠIĆA

Stravičan događaj potresao kraj: 'Strašna je to tragedija. Nemam riječi'

U kući u Donjoj Bistri pronađena tijela majke i dijeteta
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/4
04.04.2022.
u 18:49

Nad Bukovjem Bistranskim zavladao je zavjet šutnje. Najbliži susjedi zaključali su vrata svojih dvorišta i s nama nisu željeli razgovarati.

Stravičan događaj potresao je danas oko podneva Bukovje Bistransko, pitomo mjestašce kraj Donje Bistre nadomak Zaprešića. Kako neslužbeno doznajemo, tijela majke i djeteta navodno je pronašao djetetov otac. On se, doznajemo, nalazi u stanju totalnog rastrojstva te mu je pružena liječnička pomoć.

Da je tijela pronašao član obitelji potvrdila je i zagrebačka policija.

- Dojavu člana obitelji zaprimili smo u 12.29. Do sada utvrđenim istraživanjem na mjestu događaja, a po vidljivim ozljedama na tijelima, radi se o nasilnoj smrti majke i djeteta - stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Prostrana i lijepa obiteljska dvokatnica oblijepljena je policijskom trakom, a u trenutku kada smo posjetili mjesto ove strašne tragedije, očevid je bio u tijeku. Pokraj kuće cvjetaju voćke koje je mlada obitelj nedavno posadila. U dvorištu su pak još uvijek maleni tobogan i plastični kamioni, igračke s kojima se ubijeni dječak još jutros igrao.

Nad Bukovjem Bistranskim zavladao je zavjet šutnje. Najbliži susjedi zaključali su vrata svojih dvorišta i s nama nisu željeli razgovarati.

- Nitko u mjestu ih nije poznavao. Mislim da su se nedavno doselili ovdje - nevoljko nam je kazao jedan od susjeda.

Isti odgovor dobili smo i u lokalnom restoranu te frizerskom salonu.

- Strašna je to tragedija. Nemam riječi - kazala je jedna gospođa koju smo zatekli pred frizerskim salonom.

04.04.2022., Donja Bistra - U obiteljskoj kuci u Donjoj Bistri pronadjena su dva tijela, majke i dijeteta, a policija sumnja na nasilnu smrt. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
Foto: Tomislav Miletić / PIXSELL

Od Marina iz Zaprešića s kojim smo razgovarali dok je točio benzin na obližnjoj pumpi, doznajemo pak da je veliki problem ovoga kraja - droga.

 - Jako puno mladih u Zaprešiću i okolici se drogira. Nadam se da to nije u pitanju. Ovako nešto ovdje se nije dogodilo - rekao je Marin.

O cijelom događaju oglasilo se Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

“Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike užasnuto je današnjim tragičnim događajem u Donjoj Bistri.

Do sada u obitelji nije bilo postupanja iz domene nasilja u obitelji, no odmah po saznanju nesretnog događaja žurno smo u nadležni centar za socijalnu skrb uputili upravni nadzor, kako bi ispitali sve okolnosti.

Obitelj je mjesto gdje bi djeca trebala biti sigurna i zaštićena, ali nažalost događaji poput ovoga pokazuju nam da nije uvijek tako. Kroz aktivnosti Ministarstva trudimo se djelovati sveobuhvatno – zakonodavno kroz reformu sustava socijalne skrbi te medijski kroz nacionalne kampanje, kojima je cilj osvijestiti javnost o neprihvatljivosti nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Kako bi se osigurala pomoć za žrtve nasilja u obitelji uspostavljena je i besplatna 24-satna telefonska linija 116 006 koja radi i vikendima i blagdanima i koja je zaprimila stotine poziva od svog pokretanja te pomogla brojnim žrtvama", poručili su iz Ministarstva.

Komentara 2

Avatar Tombstone
Tombstone
01:35 05.04.2022.

Tuzno, pretuzno...

Avatar bijeloanijebrašno
bijeloanijebrašno
19:34 04.04.2022.

Sve poludilo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije